Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Stilla liv på balkongen

Fick lust att använda min Hasselblad 503 CX. Satte i en rulle Ilford FP4+ redan på kvällen. När jag vaknade morgonen därpå ösregnade det. Det fortsatte att regna efter frukost och även efter lunch. Jag ville så gärna få höra det välbekante klonket från bladaren. Det fick bli balkongen. Den är inglasad och regnsäker. Plockade med mig några saker från ett skåp, digitalkameran fick också hänga med. Både som objekt och exponeringsmätare.

Städade undan så pass att jag och objekten fick plats. Kröp ned på en pall och strax så var rullen slut

En gammal tillbringare (underbart ord), en docka från Estland, min Sony A7RIII, en ishink och en ljusstake från iittala. Ljuset som strömmade in genom inglasningen var mjukt och behagligt.

Som ni ser är inget tillrättalagt på balkongen. Bara lite omstuvningar. Det ser ut som det brukar. Det var min tanke också.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2019-05-31 11:06 | Läst 1706 ggr. | Permalink
Det blev vackert med allt det ljusa, och det är ett fint ljus!
Hälsn!
Svar från pic-tor 2019-06-03 08:48
Tack Jan. Det är ljuset som gör det.
Har också en inglasad balkong, den ger ett fantastiskt fin mjukt ljus, precis som dina bilder visar, och visst är det nåt speciellt med det större formatet, vacker tonalitet, mycket snyggt! LO
Svar från pic-tor 2019-06-03 08:50
Tack Lars Olov. Mellanformat har sin speciella karaktär, som jag verkligen gillar. Efter lite städning skulle jag nog kunna använda balkongen som ministudio.
Mycket vacker gråskala och bokeh!
Svar från pic-tor 2019-06-03 08:50
Tack så mycket Wolfgang. Ja, mellanformat är fint.
Håller helt med dom andra, otroligt fin gråskala i det ljusare intervallet! Och upplösningen/ kontrasten mellan de olika gråtonerna framgår väldigt fint trots att de ligger nära varandra. Är det det som heter tonalitet? Hälsningar/ Björn T
Svar från pic-tor 2019-06-03 08:55
Tack så mycket Björn. Mellanformat och större ger så fina, mjuka övergångar och rik tonalitet. Bakgrundsoskärpan blir också mjuk och fin. Film är fint – fortfarande.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg