Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Det lilla livet mitt framför mig

Var ute en dag och dokumenterade ett gammalt bostadsområde i Norrsundet för projekt Rudans räkning. Så gott som alla bostäder revs på 80-90-talet. Bostäderna byggdes en gång av Kopparfors AB som ägde sulfatfabriken och sågverket och beboddes av de som arbetade där. Nu är sedan en tid både fabriken och sågverket nedlagda och samhället som en gång sjöd av liv för en tynande tillvaro. Skolan har lagts ned, liksom den enda macken. Kvar finns Konsum och en kiosk. ABF:s verksamhet på Fyren, det gamla danspalatset, betyder oerhört mycket för orten och sammanhållningen där. Projekt Rudan utnyttjar också lokalerna på Fyren.

Som sagt, jag gick omkring i det gamla bostadsområdet med min hasselbladare och försökte dokumentera det som fanns kvar. En vägskylt här och ett par till en bit bort. Några fruktträd. Två gungställningar, ett fotbollsmål. Inte mycket annat. Allt är borta. Inte ett spår finns kvar ens av husgrunderna.

På håll ser jag en jordkällare på en kulle. Källaren är omgiven av högt gräs och jag ger mig ut i gräshavet . Underlaget är knöligt och jag stöder mig på monopoden.

Då ser jag det.

Det lilla livet mitt framför mig. Ett nyfött rådjurskid ligger och trycker i det höga gräset. Helt stilla. Jag tar några bilder, ser mig omkring, men kan inte upptäcka geten. Går åt sidan och lämnar kidet. Tar några bilder på jordkällaren och tar en annan väg tillbaka.

Det vilda tar över när människor lämnar en plats.

I Tjernobyl liksom i Norrsundet.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2019-06-05 11:23 | Läst 1884 ggr. | Permalink
Vad fint! Får en känsla av att de är fler än en.. men jag kanske har fel!
Hälsn!
Tack Jan. Jag fick uppfattningen att det bara var ett kid som låg där.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg