Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Sprickan

Besökte Sigtuna för en vecka sedan. Efter att ha strosat runt i den mysiga staden gick vi till Tant Brun och fikade. Mycket folk var det där men så blev ett bord ledigt och vi satte oss ned. Jag hade fotograferat en del men nu låg digitalkameran i en axelväska som jag ställt bredvid stolen jag satt på. Batteriet var slut och jag hade glömt att ta med ett extra. Lyckligtvis hade jag en analog Minolta med mig också.

Efter att vi fikat klart lämnade vi caféet. När vi kom till bilen efter 10-15 minuter märkte jag att jag glömt väskan kvar hos Tant Brun. Vi gick genast dit och tack och lov fanns väskan kvar. Nu fastklämd mellan ett stolsben och ett bordsben. Vi tog loss väskan och promenerade tillbaka till bilen för vidare hemfärd till Gävle.

Dagen därefter tog jag upp kameran ur väskan och märkte direkt att den hade en spricka rakt över hela skärmen. Förmodligen hade personal skjutit in stolen med stor kraft och olyckligtvis hade den träffat kameraskärmen. Axelväskan hade inte kunnat stå emot.

Jag har säkert haft 6-7 digitalkameror men ingen har blivit trasig. Nu hände det min nyaste kamera genom olyckshändelse. Den är skickad till Sonys reparationsställe Info Care i Jönköping. Ingen garanti gäller i sådana här fall utan hemförsäkringen får träda till. En försäkring jag nästan aldrig har utnyttjat.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2019-06-10 16:07 | Läst 1908 ggr. | Permalink
Fina bilder från en trevlig utflykt. Bildstilen känns äldre än nutid och den passar bra tycker jag.

Skönt att kameran fanns kvar och tråkigt att den blivit skadad. Jag har en gång använt det s.k. drullemomentet i hemförsäkringen för kameran när den hade åkt i backen. Det lindrade den ekonomiska svedan märkbart.
Svar från pic-tor 2019-06-15 09:57
Tack Gunnar. Medelkänslig film passade bra den här dagen. Det var naturligtvis olyckligt att kameran blev kvarglömd. Vi får se vad verkstaden säger om skadan.
Trist med kameran! Var det A7RIII:an? Men hemförsäkringens drulledel är bra, det begränsar utgiften.
Klassiska semesterbilder även om det här inte är semester, kanske är det den fina analoga tonskalan som ger den känslan! Hälsningar/ Björn T
Svar från pic-tor 2019-06-15 10:00
Ja, A7RII:an var det. Hoppas jag snart får tillbaka den. Film har sitt eget uttryck, vilket jag gillar.
Kul att se att du fortfarande är i gång och fotar Tobbe. Jag bor numera i Sigtuna, så kul att se bilder därifrån. Tråkigt med kameran. Jag tappade ett Sigma 70 2:8 i backen och hemförsäkringen lindrade smällen lite iaf.
Svar från pic-tor 2019-06-15 10:01
Hej Per. Då bor du fint. När jag bodde i Knivsta blev det många besök i Sigtuna. Nu mera sällan. Försäkrad måste man vara. Jag vet ännu inte vad det kommer att kosta.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg