Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Är det här jag?

Ä det här den sanna bilden av mig som fotograf? Ja, inte till 100% förstås, men till stor del. Jag är i huvudsak urban i mitt fotograferande. Bor i en stad och därför faller det sig också naturligt att verka där. Byter självklart miljö ibland. Till en annan stad, eller landsbygd också för den delen. Människor förekommer ofta i mina bilder. Sällan människor som poserar. Nej, mer som inslag i miljön. Staden eller landsbygden.

Analogt och digitalt. Rör mig obesvärat mellan dessa två tekniker. Gillar bägge. Analogt är liktydigt med svartvitt. Gör allt själv. Det är det som är grejen. Poänglöst annars tycker jag.

Huvudsaken är att man har roligt när man fotograferar. Lust är viktigt. Förstår mig inte på dem som tvingar sig att ta en bild varje dag. Oavsett om man har lust eller inte. Tvång kan aldrig ersätta lust för att utveckla dig som fotograf. Finns inte lusten där? Gör något annat i stället. Lusten kommer alltid tillbaka, men finns där sällan varje dag.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2019-10-20 10:44 | Läst 1823 ggr. | Permalink
Bra text! Håller med dig om mycket! Finns inte lusten till foto där så ska man inte tvinga sig att ändå ta bilder.. det blir ju väldigt konstigt.. gillar man att i grunden fota så kommer alltid lusten tillbaks ändå.. Men att fota är bara en del med fotograferandet, och kanske ofta det roligaste! Men även bildhanteringen efteråt när den slutliga bilden kommer till, vare sig det är analogt eller digitalt blir ju det som ger den 'slutnöjdhet' man till slut känner över en bra bild.. Bra bilder här!
Hälsn!
Svar från pic-tor 2019-10-24 11:10
Tack Jan. Nej, tvångsmässigt skapande kan aldrig vara lyckat. Vad gäller bildredigering så lägger jag inte ned särskilt mycket tid. Försöker få det se naturligt ut utan överdrifter. Överdriven redigering är tyvärr väldigt vanlig i dag i flera olika sammanhang. Ursäkta sent svar, har varit krasslig. Hälsningar Torbjörn.
ehrsa 2019-10-24 12:15
Hej! Läste om din 'krasslighet', bra att det finns bra vård för sådant och att du kom till vård snabbt! Ofta bryr man sig ju inte fast det kanske gör lite ont både här och där..
Hälsn!
Svar från pic-tor 2019-10-24 16:02
Jag är väl omhändertagen.
Håller med dig om lusten. Att tvinga sig till en bild varje dag är som att tvinga sig till en lustighet vid fikabordet varje dag. Såklart kan man ju se det som en långvarig övning till komiker eller fotograf, inget fel i det. Men jag kan inte vara rolig varje dag, inte heller ta bilder varje dag. Så det får bli när jag känner att det sitter rätt att göra det.

Ha det gott o trevlig helg! /Thomas
Svar från pic-tor 2019-11-01 22:18
Påtvingade lustigheter blir nog jobbigt i längden. Framförallt för de som tvingas höra på. Lust är nog avgörande för alla skapande människor, oavsett vad man håller på med.

Hälsningar
Torbjörn



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg