Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Utställning

Fotoklubben har utställning i gamla fängelset i Gävle. Inlämning av bilder sker i kväll. Utställningen pågår 191123-200108. Vi får ställa ut med max tre bilder på temat Stadsträdgården/Boulognerskogen. Jag har valt ut dessa tre höstbilder. De är alla fotograferade en gråmulen dag i oktober.

Det ska bli kul att se övriga klubbmedlemmars bilder. Alla har vi vår egen stil. Stadsträdgården/Boulognerskogen har ett rikt fågelliv så jag förväntar mig att några av klubbens duktiga fågelfotografer ställer ut bilder på fåglar. Själv har jag inte objektiv med lämplig brännvidd för att fotografera fågel. Jag föredrar kortare brännvidder. Använder ofta ett 28-75 mm zoomobjektiv som jag tycker täcker in det mesta av min fotografering.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2019-11-18 12:14 | Läst 1879 ggr. | Permalink
Tre klassiskt vackra naturbilder! Lugna och behagliga med aningen dämpade färger, riktigt snyggt! Många hälsningar/ Björn T
Svar från pic-tor 2019-11-18 22:29
Tack Björn. Jag drar ytterst lite i reglagen för mättnad och briljans.

Hälsningar
Torbjörn
Dom ser fullständigt överskärpta ut, men jag utgår från att det är en medveten effekt, för det blir rätt häftigt! Hälsn, LO
Svar från pic-tor 2019-11-18 22:24
Bilderna är skärpta för utskrift inte för skärm. Ändrade inte inställning för bloggen. Jag har lagt på lite "textur" i Lightroom för att framhäva trädens bark och detaljer i lövverk.

Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg