Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Svärfar ville se Fjällgatan och Stigbergsgatan

Svärfar och svärmor hade kört ned till Knivsta från Lycksele och nu ville de göra Stockholm. Det var Fjällgatan som lockade, men även Stigbergsgatan fanns på önskelistan. 

Satt en dag och bläddrade i några gamla negativpärmar och upptäckte en film som jag inte skannat. En Plus-X, salig i åminnelse, framkallad i något som hette U 19.

Året var 1978.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2019-12-19 11:24 | Läst 2143 ggr. | Permalink
Tänkte just - vilken patina du lyckats åstadkomma i dina bilder. Men det var "the real thing".
Svar från pic-tor 2019-12-19 16:56
Tack Eric. Ja, här är det film som gäller.
Vackert i svartvitt, ger också aningen av nostalgi eftersom det förr, då var mest svartvitt! Om bilderna är just från deras besök hade dom lite otur med vädret, hoppas dom fick en glimt av solen också. Första bilden känner jag extra för, många hälsningar/ Björn T
Svar från pic-tor 2019-12-20 09:11
Tack så mycket Björn. Ja, första bilden är väl den klassiska från Fjällgatan. Ur fotografisk synvinkel föredrar jag dis framför sol. Kanske tittade solen fram så småningom.
Snygga svv på härliga miljöer! Hälsn, LO
Svar från pic-tor 2019-12-20 09:12
Tack Lars Olov. Trevliga kvarter det här. Fast nu är det länge sedan jag var här. Kan ju ha förändrats.
Ahh, statsisbrytarna som låg i Stadsgården. En ständig vy som jag är uppvuxen med alla de gånger jag passerade Stadsgården. Sedan var de bara puts väck, när de blev civila och man flyttade dem norrut även när de inte behövdes för isbrytning. Vi får nöja oss med att titta på Isbrytaren II, eller Sankt Erik, som ligger vid Vasamuseet numera. Han påstås i alla fall, sannolikt, ha världens största fungerande sjöångmaskin.

Avdelningen riktigt värdelöst vetande är att jag har varit ombord på en av de nuvarande statsisbrytarna, medan de låg i Stadsgråden, men sjutton vet vilken. Det minns jag inte...

Man kan även notera spåret som ledde hela vägen från Saltsjöbanan, via Stadsgården, under Fåfängan, via Norra Hammarbyhamnen, Skanstull, längs Årstaviken på Södermalm och in under Södersjukhuset till Södra station. Ett spår som idag har flera avbrott och på Södermalm ägnar man sig åt odling i lådor på spårområdet. Snacka om spårfel.
Svar från pic-tor 2019-12-20 09:17
Roligt och intressant att läsa din kommentar Martin. Du har lokalkännedom och minnen från förr vilket gör att du kan jämföra med hur det ser ut i dag. Den dokumentära bilden är så viktig.
Det blev mycket snyggt med dessa miljöer i svartvitt. Gillar särskilt första med de stora ytorna och två personer i mitten.
Hälsningar, Bjarne
Svar från pic-tor 2019-12-20 19:16
Tack Bjarne. Svärfar och svärmor beundrar utsikten.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg