Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Den gamla hårddisken igen

Den femte april 2009. Det var då jag strosade runt i Stockholm med min kamera. På den tiden hade jag en Sony A700 och en hel hoper gammal Minoltaoptik. Den hade en  APS-C sensor på 12 megapixel. Mycket blygsamt jämfört med dagens kameror. Men den hade inbyggd bildstabilisering. Minoltas innovation förlöjligades på den tiden av de som hade Canon och Nikon. Numer har alla spegellösa kameror den tekniken. Tiderna förändras och vi med dem.

Ett utsnitt ur tiden som aldrig kommer tillbaka. Det är vad ett fotografi är. Vi ser något som har passerat. Människorna är kanske borta i dag, miljöerna de vistades i också. Det är allt det här som gör fotografi så spännande, ja rent av märkvärdigt.

Jag hoppas att inspirationen att fotografera kommer tillbaka snart igen. Kanske gör den det när jag får hem min rengjorda kamera från verkstaden i Linköping. Fram till dess får jag använda mina gamla analoga kameror. Tillämpa långsamhetens lov ett tag. Ett tempo jag gillar.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2020-06-07 10:38 | Läst 1963 ggr. | Permalink
Det här med stabilisering i objektiven är ju ingen särskilt bra idé. Kanske var det svårare att få till det i kamerahuset, men då behövs det bara byggas in en gång istället för i varje objektiv. 12 Mp ger också bilder! Inga fel på dem!
/MA
Svar från pic-tor 2020-06-08 09:57
Det finns fördelar med bägge systemen. Jag antar att det är lättare att bygga in i spegellösa kameror. Fördelen med den lösningen är naturligtvis att alla objektiv blir stabiliserade. 12Mp duger utmärkt till webben och även i många andra sammanhang. Tack för kommentaren.
Alltså bevisat, antalet pixlar har ingen betydelse! Utmärkta bilder, väldigt bra alla enligt min syn. Hälsningar/ Björn
Svar från pic-tor 2020-06-08 09:58
Tack för kommentaren Björn.
Finfina bilder, kul att se.

/mats
Svar från pic-tor 2020-06-08 09:58
Tack Mats. Kul att du gillar bilderna.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg