Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Officersmässen och Byss Kalle

Gjorde en sväng till Älvkarleby för att testa mitt nya Sony 1.8/135 GM. Stannade till vid gamla officersmässen och kikade in genom fönstret. Där var dukat till middag. Såg dock inga officerare eller serveringspersonal. 

Stannade också till vid Hembygdsgården där Byss Kalle-stämman avhålls varje år. Byss Kalle var ortens stora spelman i början av 1800-talet och han efterlämnade massor av låtar. Dessa nedtecknades efter hans död men det är inte säkert om alla hans låtar blev det. På stämman har jag sett flera spelmän (kvinnor) från Japan. Alla spelar nyckelharpa.

Blev väldigt förtjust i den här fina optiken. Fin bokeh och suverän skärpa. Ganska stort men inte alltför tungt. Andas kvalitet. 

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2020-06-17 10:34 | Läst 1565 ggr. | Permalink
Verkar mycket fin! Jag slog på stort och köpte Sony A7R4 med några fina Sonygluggar dock inte den du köpt så det får bli en annan gång när kassan återhämtat sig!
Svar från pic-tor 2020-06-17 12:16
Tack Dan. Ja, då får du upplösning så det räcker, och blir över. Hur stora blir RAW-filerna? Jag kan verkligen rekommendera det här objektivet och det kommer säkert mycket väl till pass på A7R4. Du får börja spara.
Hej Torbjörn, grattis till nyförvärvet, säkert en kanonoptik! Jag skaffade motsvarande optik (Sony Zeiss 135/1,8) för A-fattning innan jag lämnade A99-an och den är också utmärkt bra men jag tror din är ett snäpp bättre. Använder min också till A7RIII:an med adaptern, funkar utmärkt men säkert lite långsammare än GM-optiken. Hälsningar/ Björn
Svar från pic-tor 2020-06-22 09:45
Ja, de är fina de här 135-orna och det här är min första till Sony. Jag har två st gamla med den brännvidden till Pentax och de är också väldigt fina. Trevlig brännvidd helt enkelt.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg