Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Kokkaffe och stilleben

Återvänder ett tag till den digitala världen. Filmen börjar ta slut. Hälsar på goda vänner och blir bjuden på kokkaffe med tilltugg. Ingen zoom i dag utan normalen. Den är en ganska "lång", 55 mm, och jag kan tycka att den ibland är i längsta laget. Till en av mina analoga kameror har jag ett objektiv på 45 mm och det känns rätt nästan jämt. Jodå, visst kan man röra på fötterna och ta ett, eller två, steg tillbaka för att få liknande utsnitt som 45:an. I övrigt är normalen väldigt rolig att fotografera med. Skarp på de flesta bländare och oskärpeteckningen är fin.

Gillar att bara ta med mig en fast glugg när jag går ut och fotograferar. Ibland blir det en 35:a , ibland normalen och ibland båda två. Det är skönt att slippa bära med sig en massa utrustning. Jag tycker det hämmar själva fotograferingen. 

Vi går mot mörkare tider, fast inte slutar jag att fotografera för det. Nej, man får höja ISO:t och anta den nya utmaningen. Favoritmotiv ska naturligtvis fotograferas vid alla årstider och inte bara när solen skiner.

Väntar på att morgnar med fin dimma snart ska vara här.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2020-08-27 21:48 | Läst 1852 ggr. | Permalink
En fikastund sammanfattad i en kaffekanna, snyggt!
Svar från pic-tor 2020-08-29 11:48
Tack Mats. Ja, motiv finns överallt.

/Tobbe
Jag gillar också "normalen" fast är lite besviken speciellt nu när jag kör aps-c att de flesta envisas med att göra gluggar på 35 mm vilket ju motsvarar 52-53 mm. Jag tycker redan att den "normala" normalen 50 mm på småbild ger ett lite för tight utsnitt och skulle gärna se att man istället på aps-c gjorde fler 30 mm med samma optiska prestanda, alltså en äkta normal, liksom att en 45:a till småbild skulle det sitta fint. Tänkte på det senast idag när jag fikade med kompisarna att min 35:a (52,5 i småbild) blir väl tight om man vill ha med kompisarna inklusive distansen. :)
/Affe
Svar från pic-tor 2020-08-29 11:53
Tack Affe. Sigma har en fin 30 mm APS-C till Sony. Den är dessutom billig. Använder den till Sony A6000. Tamron har en 45:a till Sony:s fullformatare. Den skulle nog passa mig bättre än 55:an.

/Tobbe



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg