Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/En analog bild

Mina negativpärmar är välfyllda och det mesta har jag skannat och importerat i Lightroom (LR). Därför är det ganska enkelt att då och då plocka fram en bild. Tar bort damm och repor i Photoshop (PS) för verktygen där är bättre än vad LR erbjuder. Det händer att jag redigerar vidare i Silver Efex Pro men oftast gör jag det i LR och PS.

Har inte fotograferat med film sedan i somras. Överhuvudtaget har det blivit väldigt lite fotografering under hösten. Detta p g a en besvärlig sjukdom och fotografering kräver sin man om det ska bli någonting.

L. och jag tillbringade en hel del tid i stugan i Hälsingland under sommaren. Här kunde vi få vara för oss själva och slippa kontakt med alltför många människor. Där finns alltid en massa att göra men vi försöker bara att göra det allra nödvändigaste för att kunna koppla av och njuta av tiden tillsammans. Det finns en utmärkt fiskaffär och restaurang i närheten som vi utnyttjar flitigt.

Här sitter L. och kopplar av i uterummet.

Har valt att inte beskära så snävt för att framhålla den luftiga atmosfären i uterummet. Min utrustning här är Nikon F80, Nikkor AF-S 1-8/50 G och Ilford FP4+framkallad i XTOL. Negativt är skannat med Reflecta RPS 10M. De här grejerna trivs jag med och det blir nästan alltid ett bra resultat.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2020-10-21 21:08 | Läst 1912 ggr. | Permalink
Inser att jag mer och mer gillar porträtt som är "rakt på", dom känns ärliga på något sätt. Det här är ett fint exempel, L ser skönt avslappnad ut. Tråkigt att höra att du inte är riktigt i form, hoppas det är något som ger med sig så småningom. Många hälsningar/ Björn
Svar från pic-tor 2020-10-22 10:07
Tack för kommen taen Björn. Ja, porträtt har alltid sin plats inom fotografin. Öv erhuvudtaget bilder på människor är är kanske det intressantaste motivområdet.
/Torbjörn
Det raka porträttet gör intryck. Det ser ut som ett oreflekterat snapshot, men det är inte så enkelt. Som alltid i sådan fotografi gäller det avgörande ögonblicket. Det fina motivet kommer som en snigel - men försvinner som en blixt.
Bra plåtat!
Svar från pic-tor 2020-10-22 10:12
Tack Peter. Vi var båda två avslappnade och bekväma med varandra och då är det alltid lättare att fotografera människor. Snigeln knallade på men blixten dök aldrig upp.
Mycket fint porträtt!

Tråkigt med din sjukdom.
Fint att höra om er tid i stugan och med varandra. L. utstrålar just det. Du själv också med text och bild.
Svar från pic-tor 2020-10-24 09:58
Tack Gunnar för din fina kommentar.
En väldigt fin och avslappnad bild med härliga gråtoner. Mycket snyggt!
Hälsningar, Bjarne
Svar från pic-tor 2020-10-31 11:16
Tack Bjarne. Film kommer alltid att ha sin plats i mitt fotograferande.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg