Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Stockholmsvinter

Månaden är februari och jag befinner mig i Stockholm. Det snöar och ett tunt lager snö ligger på marken. Temperaturen är kring noll och det är blött, rått och kallt. Knallar mest runt i Gamla stan och på söder. Står och ser på när barnen, överförtjusta av snöfallet, leker vid Björns trädgård. Passerar Slussen som fortfarande har kvar det gamla och kända. Ser skylten till Zum Franziskaner men passar den här gången. Har redan ätit lunch på Kulturhuset. Stannar vid Strömparterren och ser på arbetena där. En håvbåt står förtöjd och overksam. I Strömmen finns mängder av svanar och annan sjöfågel. Vattnet strömmar under broarna. Går upp till café Twang på Katarina Bangata, efter att först ha morsat på "Nacka" Skoglund. Går in och slår mig ned vid ett bord. Dricker kaffe och umgås en bra stund med de fotovänner som dyker upp den här dagen. Skönt att få lite varm dryck inombords.

En vinterdag i februari månad. Stockholmsvinter.

Det är två dagar till julafton när jag skriver de här raderna men ännu har inte vintern kommit hit till Gävle. Sydliga vindar är förhärskande och de för med sig regn och värme. Nordan lyser med sin frånvaro. Lite märkligt är det. Märkligt och skrämmande. Hoppas ändå på att snön snart faller likt Lovikkavantar över vårt landskap. Vinterbilder kräver ren, vit snö.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2020-12-22 16:43 | Läst 1045 ggr. | Permalink
Riktigt fina bilder från ett vintrigt Stockholm. Och helt visst ur led är klimatet...
😁
Svar från pic-tor 2020-12-23 10:09
Tack Hans-Åke. I Stockholm, med sina broar, vatten och människor, finns alltid något att fotografera
Många bra bilder här, snyggt! Och visst saknar man lite snö som ju hör julen till.
Svar från pic-tor 2020-12-23 10:13
Tack Tommy.
Vad roligt att du gillar bilderna. Vinterbilder kräver naturligtvis snö. Fast idag är det något vi inte kan vara säker på, inte ens här här i Mellansverige.
Hej!
Verkligen fin serie Sthlms-bilder tycker jag. (Tagna på samma dag dessutom) snön bidrar till en avskalad känsla som tilltalar mej. Gillar särskilt bilden från Slussen med det turkosblå kaklet, gör sig bra mot det grå-vita...och bild två med barnen och den fina husreflektionen i vattnet. ( kan dessutom precis känna känslan av kall halkig snö-is som smälter i backen, men inga barn vill gå därifrån 😊) Plus också för bilderna med måsar och håv och den med gula slangen i snön.
Tack för att du bjöd på dessa!
God jul!
/ Lena
Svar från pic-tor 2020-12-25 18:05
Tack Lena för din fina kommentar. Den värmde gott i vintermörkret.
God fortsättning Lena.
Hälsningar
Torbjörn



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg