Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Aqua, bleke och full storm

Bilder med vatten som gemensam nämnare. I fast och flytande form. Gas finns där också förstås men inte synligt för mitt öga. Några är nytagna medan andra har några år på nacken. Några är fotograferade nära, andra en bit längre bort.

Fiskar upp bilder från arkivet ibland. Bilder som blivit bortglömda i det ständiga bildflödet in i hårddiskarna. Fast just nu är flödet som en stilla vårbäck. Stilla flyter Don. Brukar dokumentera vädrets skiftningar från mitt köksfönster men har börjat tröttna. Enahanda. Värk i leder och självvald karantän gör inte saken bättre. Livet har liksom hamnat i bleke. Doktorn konstaterade inflammation och skrev ut antibiotika. Kanske ger det vind i seglen om tio dager. Det ska inte göra ont att fotografera.

Fotograferar spegellöst sedan flera år. Utvecklingen inom det området har formligen exploderat under den senaste tiden. En teknik som från början nästan hånades av förespråkare för DSLR har nu på kort tid blivit den förhärskande. Utvecklingsmöjligheterna verkar nästan oändliga och kameratillverkarna presenterar fantastiska kameror i en förbluffande hastighet och tävlingen dem emellan blir allt intensivare. Nyss var det Canon som med sin R5 tog fotovärlden med storm. Många skulle sälja sina gamla, omoderna kameror och byta upp sig. För ett par dagar sedan presenterade Sony sin A1 och plötsligt verkar det som om alla andra kameror blivit obsoleta. Över en natt. Värdelösa att fotografera med liksom. Har haft min Sony A7RIII i tre år nu. Kanske måste jag byta upp mig? Man vill ju inte ha en kamera som inte går att fotografera med.

Bleke och full storm. Samtidigt. Inte lätt för en bryggseglare då.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2021-01-28 13:11 | Läst 939 ggr. | Permalink
Synnerligen vackert! Tur att vi har årstider..
Hälsn!
Svar från pic-tor 2021-01-29 13:57
Tack Jan. Håller med dig, årstider är fint.
Vilken godispåse med bilder du bjuder på! Fastnar särskilt för den första med mannen i rött bland allt det gråblå. Stenbumlingarna med fartygen i fjärran är också superfin tycker jag.
Hoppas antibiotikan hjälper! Vind i seglen vill man ju ha...
Svar från pic-tor 2021-01-29 13:59
Tack så mycket Lena. Vind i seglen är nödvändigt om man ska komma framåt.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg