Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Herre med hund

Välklädd herre med oklädd hund. Påklädda hundar ser fånigt ut. De har blivit förmänskligade av matte eller husse. Men det är en stor industri världen över. Kläder till hundar. Låt hunden vara hund. Den vill inget hellre.

Katter råkar också ut för den här missriktade omtanken. Det är ett ohyfs att göra hundar och katter till små barn. Många hundar får inte gå på stadens gator heller. Som en accessoar bärs de omkring i en liten chic väska.

Det är synd om människorna, och en del hundar och katter.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2021-03-05 18:04 | Läst 1002 ggr. | Permalink
En bra bild. Och mycket sanning i vad du skriver.,många gånger har de små hundarna blivit en blandning av status och kramgoa hundar som den ovane hundägaren tror att de gör en tjänst när dom bärs innanför jackan eller i en designad väska.
/ Bengt H.
Svar från pic-tor 2021-03-06 11:53
Tack Bengt. Många hundraser är tyvärr sönderavlade för att passa människor med extrem smak. Jag kan tänka mig att bedömningen av hundar vid utställningar, och allt kringhörande kommersiellt krafs spelar en roll i sammanhanget. Kalla det gärna modenycker.
Man får dock skilja på att hundarna har utstyrsel för ägarens skull och de hundar som helt enkelt har för klen päls för svenskt vinterväder. Det finns ju allt mellan nakenhundar som både tokfryser och kan bli brända av solen och olika snöhundsvarianter som kan sova ute även om det är svinkallt.
Svar från pic-tor 2021-03-06 11:57
Hundar som inte kan vistas ute i vårt klimat borde inte heller få säljas här. Nu vet jag att det förekommer en omfattande hundsmuggling men jag vet inte vilka arter det är fråga om.
Hej Torbjörn självklart ska en hund få vara en hund.
En sak bara, min granne har en hund av mindre ras. Den både fryser på vintern och blir trött på promenaden ibland. Hon väljer då att lyfta upp den och stoppa den innanför jackan om den fryser/ bär på den när den blir trött.
Så man ska inte dra alla över en och samma kam.

Men visst vissa har hundar som accessoarer känns det som :/
Svar från pic-tor 2021-03-06 11:58
Se min kommentar till Martin.
Stilig grabb, men den lille vovven behöver nog en extra klädsel när det är kallt, med så tunn päls. Bra bild! Hälsn, LO
Svar från pic-tor 2021-03-06 12:00
Tack LO. Se för övrigt min kommentar till Martin. En hund som säljs i Sverige ska kunna vistas ute.
Som redan sagts, stilig grabb och skön bild! Själv har jag haft tre hundar, skulle aldrig falla mig in att skaffa en hund som inte passar vårt utomhusklimat. Jag skulle heller inte vilja ha en liten hund som inte är robust, eller boxer/ mops som får svårt med andningen. Men det skulle heller aldrig falla mig in att begära förbud för allt jag inte gillar. Hälsningar/ Björn
Svar från pic-tor 2021-03-06 19:37
Tack Björn. Jag har haft en hund, cocker spaniel, och hon älskade att vara ute, oavsett väder. Det finns onekligen en del frågetecken kring dagens hundavel.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg