Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Tjejsnack

Tre tjejer står på gatan och pratar med varandra. Samtidigt har de mobilerna i högsta hugg. Unga människor är nämligen inte bara här, de är också där – samtidigt. Någon form av teleportering? Fast bara i tanken då. Kroppen är kvar här på gatan.

Vad snackar de om? Det handlar nog om shopping. Eller vad de ska göra till helgen. Den ena tjejen har kanske köpt något fint att ha på sig då.

Deras värld ser helt annorlunda ut än min. Ändå står vi här på samma plats samtidigt. När jag fotograferar är jag oftast ensam och det finns tid till att filosofera över människors tankar. Ibland hör man några ord från ett samtal och genast sätter fantasin igång. Fast jag tjuvlyssnar inte. Jag hör dåligt och det är sällan jag uppfattar vad folk på gatan säger.

Det står oss fritt att fantisera. Det är därför det är så spännande att fotografera människor. 

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2021-03-10 17:44 | Läst 379 ggr. | Permalink
Tjejer? Det här är ju damer mitt i karriären. De kanske snackar investeringsfonder?
Och påsen är från Svenskt Tenn. Dyra kvalitetsprylar med klassisk design. Inga lågbetalda damer här inte.
Men de ser lite oroliga ut. Har Nasdag gått ner kanske?
Svar från pic-tor 2021-03-11 18:18
Ylva, du har nog bättre kunskap om kvinnor än vad jag har :). Kanske går de i investeringstankar? En investering från Svenskt Tenn är kanske säkrare än börsen? Men tjej är man väl långt upp i åren?
Hej Torbjörn.
Ja, det är inte lätt att ta reda på vad som händer här. Det här är några riktigt bra förslag du har kommit med :-)
Jag älskar dina färger här.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från pic-tor 2021-03-11 18:21
Tack Erik. Ja, vad vet vi om dessa kvinnor. Vi får låta fantasin jobba. De har något gemensamt i alla fall. Vad det nu kan vara?

Hälsningar
Torbjörn
Ja eller också letar kvinnorna efter information.....efter en adress, telefonnummer....ett datum i sin kalender....eller kanske efter en debattartikel, ett boktips...en annons, ett recept.....vädret inför helgen...eller också vill man bara visa varandra några fina bilder...
Idag tycker jag att mobilen är väldigt användbar.
Själv använder jag den till allt möjligt, stup i kvarten.
Svar från pic-tor 2021-03-11 18:25
Mobilen har blivit oumbärlig för de flesta av oss. Swish och Bank-id använder jag väldigt ofta. Kollar nyheter, googlar mm. Hur gjorde man förr? Köade på banken bl a. Fotar däremot inte, gillar inte interfacet.
Lena Eriksson 2021-03-11 18:32
Och hur klarade man av att skicka iväg barnen och tonåringarna på äventyr förr utan möjlighet till att höra att allt var ok stup i kvarten...eller utan en app som som talar om vart de är... 🙂
Svar från pic-tor 2021-03-11 20:54
Ja, vi visste ju inte annat. Vi använde telefonkedjor minns jag. Alltid var det någon som visste något och när barnen var mindre fanns ju alltid ledare med.(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg