Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Sommarkort

Signaturmelodin är enerverande men bilen som har den är ändå en välkommen gäst. Förutom glass brukar vi köpa frysta, kycklinggrillspett. De senare kan man bara köpa av glassbilen som kör på landet i Hälsingland. Hemma i stan har de inte den varan i sortimentet. De är färdiggrillade och behöver bara värmas. Glassbilen hör sommaren till och barnen älskar när den kommer. På vintern i stan handlar vi mera sällan av glassbilen. Nej, den hör sommaren till. Ett säkert sommarkort.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2022-01-13 17:55 | Läst 668 ggr. | Permalink
Vi är nog många som blivit irriterade på det där ljudet. Men man har med tiden vant sig. Kan se ungarna på gården rusa ut till vägen när dom hör den.
För väldigt många år sedan stod jag långt ut i skogen på en höjd och lyssnade på en pärluggla. (dom är lätt att locka fram på hösten ) Det var en sån där riktigt fin upplevelse. Nedanför mot sjön hörde jag flera älgar. Det var ju under brunsten. Det var en otroligt fin stund i skogen, Plötsligt skär ljudet från glassbilen igenom skogen. Det var långt till närmsta hus men naturupplevelsen tog liksom slut där
Sten
Svar från pic-tor 2022-01-13 21:27
Jo, förstår dina känslor för glassbilen. Man väntar sig inte ett sånt oljud ute i naturen. Den hade väl kunnat vänta tills den kom till bebyggda trakter. Men den här bilden ger mig bara behagliga minnen från en fin tid i Hälsingland.
Hej Thorbjörn.
Självklart känner vi även till "Hjem-is bilen" i DK, då det är ett original danskt företag - etablerat 1976. Det var efter en svensk idé att sälja glass direkt till kunderne och köra ut glassen innan det började smälta!
Företaget har ägts av Nestlé i ett antal år men kom hem till danska händer 2014, varefter "Premier Is" tog över det 2017. Glassen tillverkas idag i Danmark, Sverige och Tyskland, men om bilarna kör någon annanstans än i Danmark och Sverige känner jag inte till. I DK kan man nu även köpa frysta pizzor från bilarna.
Med många vänliga hälsningar från Erik/DK.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg