Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Gärdsgården blev antagen

Jag deltar inte ofta i fototävlingar. Det kräver mycket planering och medveten fotografering. Jag är inte alltid på utan fotograferar mest spontant och för det mesta oplanerat. För att det är kul och inte med fina placeringar i fototävlingar i åtanke. I Gävle Fotoklubb har vi interna tävlingar, oftast med teman. Vi tillämpar "hemlig" omröstning med lappar. Fast vi deltar sedan många år i en fyrklubbstävling med tre andra klubbar där vi turas om att arrangera. På grund av pandemin ligger dock tävlingen nere tillsvidare.

I år har jag skickat in bidrag till två fototävlingar; Obsession of Light och Swedish International Exhibition. Till den förra har jag fått en bild antagen, den senare har ännu inte hört av sig. Den bild som antogs är en bild på en gärdsgård i kategorin Monochrome.

Gärdsgård. Antagen.

Glas. Nästan antagen (Monochrome).

Seglare. Nästan antagen (färg).

Tulpaner i regn. Nästan antagen (Natur)

Hare. Nästan antagen (Natur).

Kul att få vara med och kul naturligtvis att få en bild antagen. En liten uppmuntran i dessa förskräckliga tider när kriget i Ukraina lägger sordin på livet i största allmänhet. Ett folk lider och kämpar ensamt och tappert medan världen tittar på utan att komma till undsättning. Det är mycket oroande och jag befarar att kriget kommer att bli mycket värre. 

På återseende.

Torbjörn

Inlagt 2022-03-07 14:10 | Läst 1299 ggr. | Permalink
Roligt med bilderna och tävlingarna Torbjörn, lycka till! Kriget är fruktansvärt och går inte att helt ta in. Nyss såg jag att eld upphör i flyktkorridorerna inte fungerar och nya flyktkorridorer måste sluta i Ryssland el Belarus för att eldupphör ska respekteras. Hälsningar/ Björn
Svar från pic-tor 2022-03-15 10:50
Tack Björn. Fototävlingar och utställningar ger lite extra krydda till vardagens fotograferande.
Grattis Torbjörn! Gärdsgården är fin och så gillar jag din hare. Man får ta tillvara de små ljuspunkter som finns för det är mycket som oroar just nu och det kan bli mycket värre.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2022-03-15 10:55
Tack Lena. Ja, det är inte helt enkelt att finna ljuspunkter för närvarande. Familj och vänner har avgörande betydelse för hur vi trots allt står ut i krigets skugga. Samt naturligtvis fotografering, gärna analog sådan. Haren hade sin daglega vid stugan i Hälsingland och vi kunde njuta av hans/hennes tillvaro nästan hela dagen.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg