Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Från mitt köksfönster

Har influensa sedan en vecka och är fast inomhus för en tid. Jag bor på tredje våningen och har fin utsikt över mitt närområde där jag kan följa vad som sker från mitt köksfönster. Två kråkor håller t ex på att bygga bo i en av de stora tallarna. Fast nu när det har snöat kraftigt några dagar har de gjort en paus. Folk rör sig på gång- och cykelvägen nedanför till förskolan här intill, till affären lite längre bort och till jobbet förstås. Känner mig lite grand som mannen i filmen "Fönstret åt gården" som brutit benet och får dagarna att gå genom att titta ut genom fönstret för att se vad som händer utanför på gården och i huset mittemot. Fast till skillnad från honom (James Stewart) har jag inte bevittnat något mord.

Dagens spaning avslutad.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2022-04-10 20:39 | Läst 1033 ggr. | Permalink
Ni verkar ha ordentligt med snö i Gävle. Gillar ffa andra bilden med staketet som en randig gränsdragare genom bilden och mannen med den röda luvan. Krya på dig.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2022-04-10 22:00
Tack Lena. Ja, vi har väl fått minst 30 cm snö de senaste dagarna. De här bilderna tog jag i förrgår. Varmare väder är på väg och vi hoppas kunna åka en sväng till stugan i Hälsingland i påsk.

Hälsningar
Torbjörn
Hoppas influensan snart ger sig! Hög kvalitet på dom bilderna, både bildmässigt och tekniskt. Många hälsningar/ Björn
Svar från pic-tor 2022-04-11 13:36
Tack Björn. Det var idealiska förhållanden för bra bilder den här dagen.
Fina lite grafiska bilder i snön, nästan svartvitt men med en gnutta färg - gillar det verkligen! Och krya på dej!
Svar från pic-tor 2022-04-11 08:23
Tack Lena. Nysnö kontrasterar så fint mot färg, och natuligtvis även mot svart. Tog några bilder med svartvit film också men har inte framkallat ännu.
Mycket i Gävle nu Tobbe. Jag tänker på skyfallet i augusti, höghusbranden på Öster och så nu onödigt många decimeter snö i april. Fina bilder som alltid Torbjörn.
Hälsningar från "bortom träden".
Roland
Svar från pic-tor 2022-04-11 22:24
Hej Roland. Ja, vi har fått lite av varje nu ett tag och jag saknar bron över Tickselbäcken. Den skulle vara på plats förra veckan så vi får nog vänta till efter påsk. Det var onödigt mycket snö som kom, fast det är ju fint samtidigt.

Hälsningar
Torbjörn
Det var ett rejält snöfall vi fick, jag hade inte tagit mig till jobbet om jag inte hade haft fyrhjulsdrift, inget var plogat på fredagsmorgon.
Krya på dig !
Ing-Marie
Svar från pic-tor 2022-04-11 22:30
Tack Ing-Marie. Jag har satt på sommardäck men har tack och lov inte behövt/kunnat vara efter vägarna. Nu ska det bli varmare igen så jag hoppas det blir snöfritt snart. Mina kråkor blev ju ordentligt störda av snöfallet men jag hoppas de inte tröttnat.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg