Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Det regnar i Stockholm i dag

Det här inlägget handlar inte om Carola. Nej, det handlar om paraplyer. Olika slags paraplyer som hanteras av både män och kvinnor. Jag har hört någon säga att det är omanligt att använda paraply. Riktiga män ska väl tåla lite regn liksom. Själv använder jag ett så snart det börjar dugga och det gör nog de flesta också. Vad som är manligt respektive kvinnligt har i dag kanske ett annat innehåll än förut. Ibland kan det tyckas att det inte finns några gränser alls mellan män och kvinnor, men vi är ändå olika. Tack och lov för det. Jämställdhet betyder ju inte att vi ska bli könlösa.

En regnig dag i juni för några år sedan vandrade jag omkring i Stockholm och fotograferade i regnet. Mycket paraplyer blev det. Folk som bär paraply gör sig bra på bild och det förekommer ofta som accessoar vid porträttfotografering.

Här har jag använt en 24-70 zoom vilken är idealisk i sådana här sammanhang. Du kan snabbt välja utsnitt från den plats där du står. Att zooma med benen går naturligtvis också men risken är stor att tillfället går förlorat då. Det finns en del som inte kan tänka sig att använda zoomobjektiv. Nej, fasta gluggar ska det vara. Själv använder jag både fasta objektiv och zoomobjektiv. Fototekniken går framåt och dagens zoomar håller mycket hög kvalitet. Teknik som underlättar fotografering är naturligtvis bra för oss som gillar att fotografera. Jag har inte råd att skaffa någon av de mest sofistikerade kamerorna, även om det vore frestande att någon gång få prova en.

Den kamera jag har nu är fem år gammal. I dagens kamerasammanhang en föredetting. Men vi trivs trots det bra tillsammans. Jag är ju pensionär sedan en tid och kan väl också betraktas som föredetting.

Lika barn leka bäst heter det ju.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2022-05-10 10:47 | Läst 825 ggr. | Permalink
Trevlig blogg och bra motiv! Fast idag regnar det inte.. än! Men det ska senare, det är också välkommet!
Hälsn!
Svar från pic-tor 2022-05-12 22:25
Tack Jan. Regn är ingen nackdel när man fotograferar.
Hejn Torbjörn, fina bilder på våta gatstenar. Ännu så länge väntarvi förgäves på regn, det behövs! Hälsningar/ Björn
Svar från pic-tor 2022-05-12 22:27
Tack Björn. Regnade lite grand här i dag när jag gjorde en sväng ut till Bönan. Gillar att fota när det regnar. Det blir klara, rena färger.
Intressant läsning och trevliga bilder. Mina kameror är 6 och 8 år gamla, men fungerar alldeles utmärkt för mina behov. Har inga planer på något nytt.

Hälsningar Jörgen
Svar från pic-tor 2022-05-12 22:28
Tack Jörgen. Jag har en väldigt bra kamera och planerar inte heller något byte.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg