Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Berglunds café

Vi gjorde en sväng i regnet till Berglunds café och bageri i Kungsgården utanför Sandviken. Ett omtyckt och välkänt ställe i dessa trakter. Lokalen är full av bonader med gamla visdomsord. Först köper man bröd i bageriet sedan går man in i ett angränsande rum där kaffet och sittplatserna finns. Koppar står staplade på varann på ett bord och jag tror inte att det finns två likadana koppar. I ett skåp intill finns också kaffekoppar. På en hylla står flera tidningssamlare inom olika ämnen allt från Traktor till historiska mord.

Vi tar var sin kopp nybryggt kaffe och sätter oss ned vid ett av borden. Lokalen är nästan full av människor som fikar och pratar. Trevlig stämning.

En man kommer in med en tidning under armen och en bulle på ett fat. Han tar sitt kaffe och sätter sig ned vid ett bord intill. Han vecklar ut tidningen och börjar läsa intensivt sida upp och sida ned, medan han begärligt mumsar i sig bullen och sörplar på kaffet. Det verkar vant och bekant. Kanske brukar mannen gå hit varje dag för att läsa tidningen och samtidigt fika.

Strax efter det att mannen lämnat går vi också. Kaffet är urdrucket, även tretåren. När vi passerar bageriet köper jag med mig en surdegslimpa hem. Vi kör sakta hemåt i regnet. Jag ser på mätaren att tanken nästan är tom.

Väl hemma skannar jag färdigt filmen jag nyligen framkallat. FP4+ går så bra att skanna för den blir alldeles plan efter att den torkat. Det blir Ilfords övriga filmer också. Värre är det med Kodaks filmer. De liknar hängrännor efter torkningen och måste ligga i press några dagar för att slätas ut innan de kan skannas.

Innan vi åkte till Kungsgården skickade jag in några bilder till en fototävling. Temat var "Monochrome" och för mig blev det fyra analoga bilder.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2022-06-01 15:13 | Läst 527 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg