Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Utsikt från en bro

Jag associerar till den fina sången "Utsikt från en bro" (Charles Trenet/ Sv text Karl Gerhard) när jag står och ser ut över Gavleån och dess broar. Povel Ramels primadonna Brita Borg gjorde en mycket fin tolkning av den välkända melodin. 

Årummet är vackert här i närheten av Gammelbron. Gamla, fina hus klättrar upp efter de ganska branta sidorna. Över bron färdas numer bara cyklister och fotgängare. Nya broar har byggts för biltrafiken. Först Drottningbron och sedan Kvarnbron. I dag är det bara Kvarnbron som trafikeras av bilar.

Det gamla fängelset tornar upp sig på en sida av ån. I dag har internerna flytt och fängelsemuseet intagit deras plats. Där arrangeras också utställningar av olika slag och vi i  fotoklubben har ställt ut där ett antal gånger.

Nedströms fiskar man gös och uppströms havsöring och lax. Uppströms finns också den vackra parken Boulognerskogen där jag ofta strosar längs med ån. I Uppsala, och endast där, säger man "endes" ån. Det gör vi inte här.

Nyframkallad film, m a o nytaget.

På återseende

Torbjörn

 

Inlagt 2022-06-08 11:49 | Läst 836 ggr. | Permalink
En del av stan som jag är lite främmande inför. Självklart har jag varit där men för länge sedan. Några bilder har det inte blivit för mig. Till fängelset har jag varit några gånger, inte som kund utan som leverantör av varor som dom beställt. Kan inte minnas vad det jag hade med mig. Bågfil kanske.
Fina svartvita bilder som vanligt.
Sten
Svar från pic-tor 2022-06-09 11:41
Ta en promenad kring de här kvarteren Sten. Det är en vacker del av Gävle. Avsluta med en fika i Boulognern!Årummet betyder väldigt mycket för staden, liksom det gör i andra städer. Utan årummet vore staden bra mycket tråkigare. Tack för kommentaren Sten.
Vackert svartvitt! Konstaterar att Gävle, som inte är så värst långt från Korsheden i stort sett är okänd mark för mig. Du har en Hasselblad har jag för mig? Hälsningar/Björn
Svar från pic-tor 2022-06-09 11:46
Tack så mycket för kommentaren Björn. Gävle med omgivningar har en del intressant att bjuda på. Jag har fortfarande kvar min Hasselblad, men den står oftast i skåpet. I dag kanske det blir en runda med den för jag har några rullar 120 film kvar i kylskåpet. Här har jag använt Minolta Dynax 9.
Det är verkligen fint här och jag känner igen mej i stora drag. Fängelset är jag förstås bekant med och Boulognerskogen. Men du har hittat vinklar där det ser extra fint och frodigt ut. Bilderna känns också tidstypiska och inte alls "moderna" fast det är nytagna.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2022-06-09 11:58
Tack Lena. Svartvit film ger en speciell, kanske gammaldags, känsla som jag gillar. Den här delen av ån, som jag visar här, är det många som fotograferar. Jag förmodar att det länge sett ut så här med gamla hus tätt intill varandra och med den stora kyrkan inte så långt borta. Folk gillar gamla miljöer helt enkelt.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg