Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/ Fiat lux

Det är inte så mycket prat i mina inlägg om än det ena, än det andra. För mig är bilderna prio ett och snacket där ikring kommer i andra hand. Vill jag veta mer om klimatförändringar mm söker jag information på annat håll. Lite snack och mycket verkstad alltså.

Vetenskapens värld i SVT är en guldgruva att ösa ur, men det finns flera källor på TV och naturligtvis även i P1 på SR. Föredrar information så nära den ursprungliga källan som möjligt. Önskar att SVT hade fler populärvetenskapliga program i sitt utbud och mindre av typen Bäst i test m fl liknande fördummande program.

Nej, nu är det dags att hylla ljuset som just nu flödar över oss dag och natt. Jag vet att det redan är i avtagande, det går för fort, men ännu finns mycket tid kvar att fånga det med sin kamera. Jag vill också hylla Thomas Edison för uppfinningen av glödlampan. Han gav oss ljus inomhus och utomhus året om. Det måste ha varit en fantastisk upplevelse att få ljus i stugan att läsa tidningen i. Vi tar det som en självklarhet i dag men vägen dit har varit lång. Många tusen år levde människan en stor del av dygnet i mörker endast upplysta av levande ljus och oljelampor. Hur alla de kulturella och vetenskapliga mästerverk ändå kunde skapas under dessa betingelser är en makalös bedrift. Vi borde nog alla skänka en tanke till alla dessa fantastiska män och kvinnor som lagt grunden till dagens välstånd. Tyvärr finns det krafter som strävar åt motsatt håll som kan förgöra oss alla. 

För övrigt anser jag att kärnvapen bör förstöras.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2022-07-02 13:02 | Läst 746 ggr. | Permalink
Kanonbild och väldigt bra skrivet! På SVTplay finns massor med intressanta program, har en känsla av att många inte kollar utbudet där. Hälsn, LO
Svar från pic-tor 2022-07-03 20:18
Tack så mycket för kommentaren LO. Ja, SVTplay är också en riktig guldgruva med en hel del dokumentärt och vetenskap.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg