Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Födosök i kirskål

Vi har några bestånd av kirskål vid stugan och de är synnerligen välbesökta av humlor, blomflugor och fjärilar. En del humlor sitter timtals och kalasar på vad som bjuds. Kirskål, inbillar jag mig, är en mycket betydelsefull växt för insekter. De ses väl mest som ogräs men vi låter dem finas kvar. 

Den här dagen hade jag inte med mig macroobjektivet utan 28-75 zoomen fick duga. Bilderna är därför ganska mycket croppade. AF-C och back button focus är det som gäller och det blev många skarpa bilder. Använde också flexibel fokuspunkt och spotmätning. Det finns säkert andra inställningar som också ger bra resultat men jag brukar ha den här kombinationen.

Jag visar också ett foto jag tog med min gamla TLR Yashica Mat 124. Den ger naturligtvis inte samma möjligheter till att fånga små, rörliga insekter men det kan ändå vara kul att se. Jag återkommer längre fram med mer foton från Yashican.

För övrigt anser jag att kärnvapen bör förstöras.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2022-07-06 11:05 | Läst 607 ggr. | Permalink
Hej. Fina bilder på aktiviteten i det gröna. Nåt jag själv kan sitta och titta på i långa stunder. Det är kirskål du fotograferat, en hatat växt bland trädgårdsodlare, trots att den är en gammal köksväxt, och en bra marktäckare ;-). Jag brukar göra paj på de späda bladen. Och så är den vacker i motljus också.
/Gunnar S
Svar från pic-tor 2022-07-07 08:46
Tack Gunnar för påpekandet. Vi har alltid. kallat just det beståndet för hundkäx, trots att vi har kirskål på andra ställen. Slarvigt av mig. Ska ändra i texten.
Fina foron som verkligen känns som sommar/ Mvh Nina
Svar från pic-tor 2022-07-07 08:48
Tack Nina. Visst hör de här insekterna sommaren till. Absolut.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg