Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/När köpte du en kamera på Hötorget senast?

Jag har många gånger stått och pillat på kameror när jag varit på Hötorget. Det har hänt att jag också varit mycket nära att köpa. Det har handlat om gamla, analoga kameror naturligtvis. Jag har kollat allt som går att kolla. Men alltid har det slutat med att jag lagt tillbaka kameran för vem törs köpa en kamera där? Och varför säljer någon en fullt funktionsdulig kamera till en handlare på Hötorget? Det luktar stöldgods lång väg.

Fast den här Canonkameran med optik såg i alla fall rätt så välbehållen ut. Vet inte om grabben köpte den.

Böcker har jag däremot köpt ett flertal gånger där. Någon prydnadssak likaså. Men, som sagt, aldrig en kamera. Inte heller något objektiv. Begagnade kameror och objektiv har jag däremot köpt på eBay (före Brexit), Tradera och öga mot öga med säljaren.

Har blivit lurad endast en gång. Köpte en TLR (minns inte vilken) och betalade direkt till säljarens bankkonto (dum som jag var). Kameran levererades aldrig. Kontaktade eBay men de meddelade att deras garanti inte gällde vid direktbetalning till bankkonto. PayPal ska det vara för att garantin skulle gälla. Det gjorde den flera år senare när jag köpte en Nikon F100 från Spanien. Kameran slutade fungera efter endast en film och felkoden visade att den skulle skickas till Nikon för reparation. Jag ringde Nikon och de sade att kameran inte gick att laga p g a slut på reservdelar. Kontaktade eBay och säljaren. eBay ordnade så att jag fick pengarna tillbaka. Jag blev glad, men inte spanjoren, köpte en F80 i stället på Tradera. Bra kamera.

Nu ryktas det att Pentax är på gång med nya, analoga kameror. Med K-bajonett, jag har bara objektiv med skruvgänga. Jag får köra med mina gamla Spotmatic ett tag till.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2022-12-20 19:01 | Läst 628 ggr. | Permalink
Jag köpte en kamera på Hötorget senast något år efter Sovjetunionens fall. Då reste det ryssar hit och sålde väldigt billigt. Hötorget kallades "Röda Torget" under lördagar och söndagar.
Svar från pic-tor 2022-12-22 13:16
Nu ser man väldigt rika ryssar som strosar runt i Stockholm och shoppar dyrt. Tror inte de bedriver affärer på Hötorget längre. För en del år sedan var det en tjomme med rysk militärmössa som hade ett stånd där.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg