Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Hunden i bäcken

Upptäckte att jag hade film kvar i en av kamerorna. Antog att det var Fomapan 200 som jag använder ibland. Den är en av de billigare filmerna och oftast helt OK. Men ibland är det som smuts fastnar på filmen vid tillverkningen. Det uppträder som små streck på filmen.

I alla fall gick jag ut i kylan för att fotografera slut på filmen. Det blev bilder på snöfyllda träd och grindar. Jag gillar att fotografera grindar. De är lockande på något vis. Man vill öppna och kika in hur det ser ut innanför. Jag tog också några bilder på bäcken som rinner igenom området där jag bor. Vit snö mot mörka vatten.

När jag kom hem och skulle framkalla filmen såg jag att det var Rollei Superpan 200 jag hade kvar i kameran. Har använt den filmen sparsamt då den är mycket kontrastrik och inte helt enkel att hantera. 

Efter framkallningen såg jag att filmen blev ganska tunn. Sist jag framkallade film var i somras men flaskan med XTOL var nästan full,  luktade inte illa och var klar och ofärgad. När jag sedan kollade de skannade negativen såg bilderna inget vidare ut. De såg smutsiga och prickiga ut. Dessutom randiga längs med. Förmodligen tålde den inte att jag torkade av den på båda sidorna. Inte mycket att orda om. Ny film sitter redan i kameran, Kodak TMAX 400. Jag får anta att framkallaren är OK.

När jag tittade på bilderna en gång till upptäckte jag hunden. Hunden i bäcken. Ser ut som en labrador.

Så märkligt det kan bli – även utan AI.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2022-12-16 17:17 | Läst 410 ggr. | Permalink
Ja ser man på. Den ser ut att halvsova så där som hundar kan göra. Händer det nåt intressant, som att det finns nåt ätbart, så höjer den på ögonlocket och står strax på benen.
Svar från pic-tor 2022-12-18 12:15
Exakt beskrivet Gunnar. Men den här jycken låg kvar i godan ro i bäckens svarta vatten.
Ha, labrador var precis vad jag tänkte innan jag läste din text :-)
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2022-12-18 12:16
Ja, visst är det likt. Det märkliga är att jag upptäckte hunden först när jag skannade bilden. Inte när jag fotograferade.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg