Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gesällen/Gråvinter

Gråväder med snöfall. Det kan väl aldrig gå. Nej, ska man fotografera snö ska det vara solsken och använder man svartvit film bör man överexponera ett par steg så att snön inte blir grå. Så står det skrivet och det är nog i de flesta fall sant. Den här dagen lyste solen med sin frånvaro men jag dristade mig trots det ut för att fotografera. Det kan man ju göra i alla väder.

Fast i det här ljuset blir allting mjukt, ja nästan utslätande. Snön får inte bli för vit då försvinner alla former. Till alla bilder har jag använt APX 100, exponerad efter box ISO och framkallad i XTOL. En billig film som fungerar utmärkt. Kameror jag använt har varit den fina Minolta XD7 med Minolta MD 2.8/28 (näst sista bilden) och den lika fina Minolta Dynax 7 med Tamron 2.8/24-70 (övriga bilder). Ingen Leica eller Contax har använts. Det går lika bra med Minolta.

Motiven är hämtade från Gamla Gefle och i närheten av där jag bor.

Gräv där du står.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2023-01-08 14:58 | Läst 1211 ggr. | Permalink
Jag har före det digitala haft en Minolta med 2 objektiv, det blev bra bilder. När jag ser priserna på Tradera nu, så får jag känslan av att Minolta av någon anledning är ett underskattat märke.
Idylliskt med mjuk snökänsla i dina bilder.
Svar från pic-tor 2023-01-08 19:42
Ja, Minolta har blivit en underdog med åren. Synd tycker jag. Jag har flera stycken och de fungerar väldigt bra. Lågt pris är ju bra för den som vill köpa på sig Minoltautrustning, inte så bra om man ska sälja. Tack för din kommentar Stefan.
/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg