Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Morgonsol på rullgardin

Efter dagar av ihållande regn vaknar vi denna morgon utan smatter på plåttaket. Vi kliver upp och ser solen projicera mönster och figurer på rullgardinen och snart sprider sig doften av nybryggt kaffe i stugan. Vi sätter oss i naturrummet och välkomnar den nya dagen som börjat så lovande. Får vi i dag visshet om vad det är som ibland lever om på vinden? Är det fladdermöss, som vår granne Bertil tror, eller kan det vara en mård? Jag såg nämligen något brunt komma rusande nedför en gran utanför naturrummet. Jag såg det visserligen bara en kort stund svischa förbi men tyckte att det var större än en ekorre. Kanske är det en mård som kalasar på fladdermössen uppe på vinden? Den gissningen är mer spännande än att det bara rör sig om fladdermöss. Man har nämligen sett mård i närheten av stugan.

Nu har det varit lugnt några nätter, för det är på natten det lever om. Kanske har fladdermössen flyttat, eller blivit uppätna? Spekulationerna lär fortsätta ett tag till så länge vi övernattar i stugan.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2023-09-10 19:10 | Läst 700 ggr. | Permalink
Tack för en fin historia Torbjörn och en passande bild. Jag bodde i drygt 10 år i ett torp från 1700 talet med en hel del andra små hyresgäster. Jag känner igen dina funderingar.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2023-09-10 22:16
Åker till stugan för några dagar till veckan. Kanske får vi svar på gåtan då. Tack Lena.
Spännande inledning, fönsterbilden är mycket vacker!
Svar från pic-tor 2023-09-11 21:47
Ja, det var en fin projicering vi vaknade till. Tack för kommentaren Stefan.
Härlig bild och kul att läsa dina funderingar.
Ing-Marie
Svar från pic-tor 2023-09-12 10:52
Vi tror nu att det är en ekorrhona och en ekorrunge som lever om på vinden. L upptäckte i går en ekorrunge som diade sin mamma. Själv är jag förkyld och stannar hemma. Det tyder på att ekorrar kan få två kullar ett år.
Tack Ing-Marie



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg