Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Sätraängarna i vinterskrud

Jag bor alldeles intill Sätraängarna. Ett långsträckt grönområde med många fina, stora träd. I kanten rinner Tickselbäcken som ibland mer liknar en å. Här strosar jag ofta omkring. Den här dagen ville jag fotografera de frostiga och snötyngda träden. Ljuset var hyfsat men solen visade sig inte. Det är inte mycket färg i bilderna. De är nästan svartvita, men det finns lite färg i alla. Jag tycker det är snyggt med sparsmakade färger.

För att ändå få med mig en färgklick med mig hem kom en talgoxe och satte sig ett kort ögonblick en bit bort. Jag hade min 135:a på och det var förstås inte optimalt. Men med lite cropping så går bilden ändå att visa.

Vi startar turen vid cykel- och gångvägen där jag bor.

Jag gillar träd. Det är fint att de sparade många sådana när området bebyggdes i slutet av 1960 talet. Nu är de stora och syns på långt håll. Hoppas de får stå kvar många år till.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2023-12-22 18:00 | Läst 477 ggr. | Permalink
Oj riktigt vackert med otrampad snö. Träd och grenar blir extra fina när snön lägger sig på ena sidan.
Fint också med den nyfikna färgklicken.
HaD/Gunte..
Svar från pic-tor 2023-12-25 23:15
Tack Gunte. Ja, det har varit en del fina vinterdagar med ren, vit snö och träd med frostiga grenar. Talgoxen dök upp som på beställning. En liten färgklick behövdes och plötsligt satt den där ett ögonblick.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg