Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Träd, Gräs och Stenar spelade.

Jag fortsätter botanisera bland mina bilder från folkfesten i Slottsbacken, Uppsala, sommaren 1972. Upptäcker en bild på bandet Träd, Gräs och Stenar som spelade där den sommaren. Fullt med folk som dansade, sjöng med, fikade, åt grillad kyckling, drack vin, ja hade det trevligt i största allmänhet. Där gick jag omkring med min Pentax Spotmatic, försedd med en 35:a eller en 85:a, och fotograferade. Den här dagen använde jag Plus-X, en film som jag gillade.

Framkallad i Microdol-X. Minns inte var jag höll till när jag framkallade filmen. På studenthemmet fanns det ett mörkrum men det var så pyttelitet, men kanske. Eller så passade jag på när jag besökte mina föräldrar. Deras tvättstuga fungerade bra och i matkällaren kunde jag ladda filmdosan. Där var mörkt och svalt och luktade potatis från den stora potatislåren.

Det var en härlig tid. Lumpen var avklarad sedan ett år, jag läste vid universitetet, hade träffat Eva som blev min hustru. Och mindre än ett år senare skulle jag bli far.

Nu är jag farfar sedan drygt 24 år. Jag har två söner och tre barnbarn. Eva är borta sedan 1997. Livet går vidare. En dag i taget.

Bilder är en välsignelse när man blir äldre. De visar livet man levt.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2023-12-28 14:00 | Läst 412 ggr. | Permalink
Träd, Gräs och Stenar var i sina bästa stunder ett fantastiskt band.
Kul att se bilden och minnas.
Tack.
Med vänlig hälsning/per-erik
Svar från pic-tor 2023-12-29 20:37
Tack Per-Erik. Bandet lirar fortfarande, men nu under namnet Trädet. Det var många band och artister som uppträdde där. Samla Mammas Manna tror jag var där. Likaså Tomas Ledin och Marie Selander.
Lite hippiestuk över bilden och den tiden minns man ju med lite flummigt minne:)
HaD/Gunte..
Svar från pic-tor 2023-12-29 20:49
Jodå, nog fanns det hippies här. Vi i Sverige var väl lite senare än USA där hippierörelsen pågått rätt många år innan den dök upp här. De s k folkfesterna runt omkring i landet vid den här tiden var väl ett svar på Woodstock.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg