Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Oxlarna

Utanför mitt köksfönster finns två oxlar. Det är ungefär 25 meter till träden. Bären gillas av sidensvansar och björktrastar. Linné skrev att bären är goda men ger mycket väder. Kanske det inte bekommer dessa fåglar särskilt mycket. De kommer en kort stund och äter sedan är de borta för resten av dagen. Det kan dröja några dagar innan de är tillbaka igen. Vet inte vad som styr deras beteende.

Här har jag fångat fåglarna när de är relativt stilla, men de är hela tiden i rörelse och flyger omkring i och mellan träden. Min kamera har ingen ögon-AF för fåglar så fåglar i flykt är inte direkt min kopp av te. Följande AF fungerar hyfsat och när de rör sig inom ett begränsat område. Jag är ingen utpräglad fågelfotograf men får jag chansen tar jag gärna några bilder. Jag behöver skaffa en modernare och snabbare kamera utrustad med dedicerad AF för djur, fåglar mm för att kunna ägna mig åt det i större omfattning. Några sådana planer har jag för närvarande inte.

På återseende.

Torbjörn

Inlagt 2023-12-27 18:00 | Läst 352 ggr. | Permalink
Fina bilder på dessa vackra fåglar. Då var det säkert oxlar som jag hade hemmavid med några hundra sidensvansar i för några veckors sedan
Svar från pic-tor 2023-12-28 10:54
Tack Peter. Sidensvansar är vackra fåglar, uppträder i flock och i våra trädgårdar och gör sig dessutom bra på bild. Det är väl därför de är populära fotoobjekt.
Fina juveler i trädet, sällan dom dyker upp här.
HaD/Gunte..
Svar från pic-tor 2023-12-29 20:56
Tack Gunte. Ja, det är fina fåglar med fina färgaccenter. En hel flock dyker plötsligt upp, stannar en stund och äter i en rönn, eller som här oxel, sedan försvinner de lika plötsligt som de kom. Det är inte alltid man hinner på dem. Jag behövde bara öppna köksfönstret.
Riktigt fina bilder, den sista var helt magisk! Mvh Nina
Svar från pic-tor 2023-12-31 10:09
Tack Nina för din fina kommentar. Uppskattas. Sidensvansen är en vacker, bildskön fågel.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg