Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Riksfotoutställningen

Vi är några stycken i Gävle Fotoklubb som brukar ställa upp i Riksfotoutställningen varje år. I år valde jag att ställa upp i enbart en klass, enstaka digitala bilder. Det blir inga påsiktsbilder med andra ord. Det är för omständligt för klubben att hantera tycker jag. Kanske är den klassen på väg ut?

Samtliga bilder är hemifrån, eller en liten bit bort.

Jag grävde där jag stod.

Det här är bilder vem som helst kan ta. Vanliga bilder. Inga konstigheter. Vardagsnära.

Jag föredrar sådana bilder.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2024-02-03 11:45 | Läst 404 ggr. | Permalink
Bra bilder! Jag skickade också in 4 st digitala. I min klubb www.ffim.se fanns inget intresse för påsiktsbilder heller. Endast digitala. Mvh Wolfgang
Svar från pic-tor 2024-02-05 11:35
Ja, det är en hel del jobb för fotoklubbar med påsiktsbilder. Tråkigt dock om de försvinner helt. Inget går upp mot en utställning med fint utskrivna, eller mörkrumskopierade bilder. Jag såg en utställning för några år sedan på Fabriken Bästekille i Kivik med i huvudsak bilder av Anders Petersen och Christer Strömholm. Jag har aldrig tidigare sett sådana fina printar. En fantastiskt fin utställning.
Wolfgang 2024-02-05 17:01
Jag håller med Dig, men jag tror att man gör sig inte jobbet för en tävling, där aldrig bästa bilden vinner. Men för utställning skulle nog många lägga ned en del arbete på en snygg papperskopia. Mvh Wolfgang
Väldigt bra "vanliga bilder". Grabbarna tillsammans är mycket fin och sommarregnet på sista bilden strålande tycker jag.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2024-02-05 11:42
Tack Lena. Den lilla världen bjuder ibland på intressanta bilder. Det gäller bara att se och ha kameran beredd. En plötslig och våldsam regnskur tvingade mig under en balkong. Då precis kom den här cyklisten forsande fram. Hade tur med motljuset här.
Såg ju riktigt mysigt ut med midsommar, tur att det var sol då och att regnet kom på sista bilden.
Hur gick det med bilden på pojkarna ? Minns att du skrev att du skulle leta på grabbarna och ge dem bilden ( har för mig att det var den här )
Ing-Marie
Svar från pic-tor 2024-02-05 11:46
Vi hade en fin midsommar i fjol med middag på Trollharens restaurang och sedan dans kring midsommarstången. Det har varit lite turbulent på Lilla Sätraskolan en tid så jag har därför undvikit att gå dit. Kanske det har lugnat ner sig nu så jag kan överlämna bilderna till pojkarna. Tack för kommentaren Ing-Marie
Synnerligen fina vardagsbilder! Skulle dessutom passa utomordentligt bra i en svensk bildkanon. Många hälsningar/ Björn
Svar från pic-tor 2024-02-05 11:48
Tack Björn för din fina kommentar. Uppskattas.
/Torbjörn



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg