Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Tema "tak".

I samband med Gävle Fotoklubbs årsmöte i veckan hade vi även en intern fototävling på temat "tak". Vi brukar ha tematävlingar ett par gånger varje år. Att fotografera ett visst tema kan vara utmanande. Många gånger handlar det om motiv man normalt inte fotograferar. Det är en stor utmaning och man får anstränga sig lite extra. Själv har jag ett ganska brett intresseområde för mitt fotograferande. Är mer generalist än specialist. Hyfsat bra inom många motivområden kanske man kan säga.

I alla fall lyckades jag vinna den här tematävlingen med en bild på en gammal, förfallen ladugård. Bilden är tagen för några år sedan och jag tror att ladugården står där fortfarande. Ellr kanske har den lagt sig ned nu efter vinterns myckna snöande. Ska göra en tur förbi där och inspektera när småvägarna torkat upp.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2024-02-23 10:45 | Läst 392 ggr. | Permalink
Taket finns kvar fast byggnaden säckat ihop, så motivet stämmer ju bra med temat! Bilden också i samklang med motivet, en vemodig ton i den. Blir inte bara en bild utan en samhällskildring.
Svar från pic-tor 2024-02-25 17:47
Ja, här har det hänt tragiska händelser. Bonden kunde inte sköta djuren så myndigheterna tog hand om dem. Sedan har allt fått förfalla.
Tack Måns för kommentaren.
Mycket väl genomförd svartvit fotografi! Ladan framstår som dekorativ i sitt förfall.
Märkligt när taket har hållit, medan ladan själv har sviktat. När jag tittar närmare så ser det ut som om den står på plintar, och det är dom som har gett sig?
Svar från pic-tor 2024-02-25 17:52
Det stämmer Peter. Ladugården står på plintar och ett antal har vikt sig eller fallit omkull. Förfall gör sig ofta bra på bild. Det finns ofta en historia bakom och den kan vara intresseväckande.
Tack för kommentaren Peter.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg