Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Flaskan vid S:ta Clara kyrka.

Innan jag drog ut på Stockholms gator och torg brukade jag alltid stanna en stund vid S:ta Clara kyrka och varmköra både kameran och mig själv. Jag kom med Uppsalatåget och var lite stel och orörlig efter resan. Ägnar man sig åt gatufoto, eller flanörfoto som Alf föredrar att kalla det, måste man vara i gång redan från start. Annars blir det inget resultat alls. Alltså, vänta inte för länge med att börja fotografera. Värm gärna upp som jag gjorde. Nu har jag inte ägnat mig åt gatufoto i Stockholm på flera år. Det är en krävande syssla och formen är inte den bästa sedan en tid.

I alla fall, här visar jag några bilder från en uppvärmningssession vid den ovan nämnda kyrkan.

Efter uppvärmningen blev det så dags att gå till verket.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2024-04-23 11:30 | Läst 521 ggr. | Permalink
Uppvärmning med varma färger. Jag fastnar för puffbilden med sina raka linjer, utom kullerstensgatan som lutar. Jag gillar också bilden ovanför. De minimalistiska detaljerna och ljusspelet från fönstren. Att du lade märke till det, snyggt!
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2024-04-24 16:53
Aprilsol är nog förklaringen till de varma färgerna. Reflektioner brukar jag titta efter när jag fotograferar och jag är också förtjust i fönster. Tack Lena.
Väldigt trevliga bilder med skuggor och diverse detaljer. Här fanns en hel del att titta på. Bilden med spegling av fönster blev riktigt häftig.
HaD/Gunte..
Svar från pic-tor 2024-04-24 16:58
Det finns många detaljer här vid kyrkan att närmare studera. En hel del höga träd ger, vid rätt ljus, fina skuggbilder på husfasaderna. Bilderna är tagna i april så solen står inte så högt. Tack Gunte.
Snyggt litet tema! Väldigt vackert ljus i dina bilder! Jag brukar ge mig själv litet liknande fotouppgifter att träna på ibland! :) /Tommy.
Svar från pic-tor 2024-04-24 17:01
Det är bra träning i att se att stanna en stund på ett begränsat utrymme och fotografera av det. Den här aprildagen var det ett behagligt ljus. Tack Tommy.
Den tidiga vårens skarpa ljus/skuggor på behagligt varma jordfärger. Tredje bilden från slutet är favorit!!
Svar från pic-tor 2024-04-24 17:07
Fasaderna sög åt sig av solljuset och reflektionen ringa så det var bra förutsättningar den här dagen. De svaga fönsterreflexerna fick jag hjälpa fram lite. Tack Stefan.
snyggt fångat! älskar kontrasterna!
Svar från pic-tor 2024-04-24 17:07
Tack Dragan för din kommentar.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg