Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Plats på scen

Scenen är densamma, men aktörerna på den skiftar. Ibland finns där statister i bakgrunden. Aktörerna bestämmer innehållet och spelet. Ingen regi ges från fotografen. Han sitter på en bänk omgiven av andra människor. Kameran i ögonhöjd. Studerar spelet som äger rum endast några meter bort. De komma från öst och väst. Gatan de agerar på går nämligen i öst/västlig riktning. Drottninggatan heter gatan. Stadens mest betydande affärs- och flanörgata.

Denna dags förmiddag har jag varit och köpt solglasögon. Solen gassar från en molnfri himmel. Jag sätter mig ned en halvtimme för att invänta nästa buss hem. Under 30 minuter händer det mycket på en gatuscen. 

Tag plats. Föreställningen kan börja.

Kameran jag använde är Sony A 6000 med ett Sigma 2.8/30 mm objektiv. Det är en APS-C kamera så brännvidden motsvarar ca 45 mm på en fullformats-/småbildskamera. En trevlig brännvidd tycker jag. Hade kameran inställd på AF-C och den missade inte fokus en enda gång. Det är inte världens snabbaste kamera men för sådana här situationer fungerar den fint.

Tack alla aktörer för en trevlig föreställning.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2024-06-14 11:40 | Läst 496 ggr. | Permalink
Fina gatubilder! Du har väl en snabbare Sony vad jag kommer ihåg?
Svar från pic-tor 2024-06-15 17:36
Ja, det stämmer. Jag har en Sony A7RIII också. Den släpptes 2017 och ansågs då vara en mycket bra kamera. Nu är den omkörd av de nya fartvidundren. Jag tycker att det fortfarande är en bra kamera. Tack för kommentaren Dan.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

Lägg till

Tidigare blogginlägg