Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Gatubasket på kvällskvisten

I det sköna vädret tog jag en kvällspromenad med kameran. När jag närmade mig hemmet hörde jag ett envetet dunkande. Vad är det som låter? En boll av något slag är involverad lät det som. Fotboll är det inte, tänkte jag, för jag passerade fotbollsplanen för en stund sedan. Jag stannade ett ögonblick för att kunna höra bättre.

Då hörde jag det klatchiga ljudet som är så typiskt för den här bollen. När jag gick närmare fick jag det bekräftat. Två killar spelade gatubasket på en gata i närheten av där jag bor. Kul att se spontanidrott så här på kvällskvisten. Annars ser man inte så många som håller på med det i dessa dagar. När jag växte upp gjorde vi det jämt och ständigt. Vi hade en väldigt bra idrottslärare som bl a introducerade basket i Hamrånge där jag då bodde och vi var några grabbar som han tränade. Vi åkte runt och spelade mot lag i distriktet som var mycket bättre än oss. Ockelbo, KFUM Gävle t ex. Men när vi fått hålla på ett tag blev vi ganska så duktiga.

På återseende

Torbjörn

Inlagt 2024-08-14 13:45 | Läst 364 ggr. | Permalink
Lite annorlunda med gatubasket på en gata i vad som ser ut som villakvarter. Intressant också att de spelar i tofflor, men det är ju inne att bära sådana nu.
Hälsningar Lena
Svar från pic-tor 2024-08-15 11:14
Tack Lena. Det var nog inte så allvarligt menat. Lite lojt spel innan kvällens begivenheter drar igång kanske. Väntade in skottet och det blev det enda skott från mig. Man ska ha lite tur ibland.
Trevligt med gatuspel i småstadsidyllen, det hör liksom till. Förr spelade vi hockey på grusvägen hemma om vinterkvällarna, hal och vit av hårdpressad snö.
HaD/Gunte..
Svar från pic-tor 2024-08-16 11:22
Det gjorde vi också. Två rejäla snöklumpar fick bilda mål. Jag stod i mål ibland och hade inga riktiga benskydd. Jag tillverkade ett par av några trasmattor, som min mor vävt, som lindades runt en bit masonit och som hölls på plats av några remmar. Tack Gunte för kommentaren.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg