Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Varför går det så dåligt för Sirius i fotboll? (2)

Den fruktansvärda frustration jag kände efter att ha sett Sirius spela så uselt i måndags mot Ängelholm, och som kom i uttryck i min förra blogg, börjar gå över. Det spekuleras nu vilt i Upsala Nya Tidning vilken som ska bli Sirius nye tränare. Jag kan tycka att det ibland fokuseras för mycket på tränaren, speciellt när det går dåligt. Har inte spelarna lika stort ansvar? För att få en ändring till stånd vad gäller spelet tycker jag att den nye tränaren ska fokusera i första hand på anfallsspelet. Målsättningen måste vara att varje anfall ska leda till avslut. Hur många avslut såg vi i måndags? För att nå den målsättningen måste mer träningstid läggas ned på man mot man spel, dribblingar och snabba löpningar med boll. En anfallsspelare ska till varje pris in i straffområdet. Han kan inte bara lämna över ansvaret till någon annan genom dessa ideliga inlägg som backarna i motståndarlaget till säkert 90% nickar bort. Ställ mycket tydliga krav på spelarna vad som förväntas av dem och följ ständigt upp vad som åstadkommits under varje match.

Nog om detta.

Du vet väl att du kan sponsra ditt favoritlag utan att det kostar dig något. Man kan skaffa sig ett Mastercard med sponsoranknytning. Du anger vilken förening du vill sponsra på ansökan till Sponsorhuset. När du handlar i butiker som är anslutna till Sponsorhuset får din förening en viss procent av beloppet du handlar för. Det är inte du som betalar den delen utan butiken du handlar i. För min del sponsrar jag Gefle IF.

Det fanns dock något att glädja sig över på Studenternas i måndags. Bollpojken som höll till vid västra läktaren. Jag fann tröst i hans jongleringar när spelet på plan var som uslast. Den frustration han kände när domaren blåste av matchen visar han på sista bilden.

Bollpojken

F-n också!!!!!!

 

Solen skiner och jag har en ledig dag! Kanske blir det en sväng till Norrtälje och konsthallen där på  eftermiddagen.

Vi hörs

Torbjörn

 

 

 

Inlagt 2009-09-17 11:57 | Läst 7240 ggr. | Permalink
Det verkar vara tre lag på plan; de gula, de blå och så de röd-svarta ;)

Annars tillhör väll Boll-Kallarna ett försummat släkte. Bra att du gett dem ett ansikte.

Roligt att se att det finns tidigare oupptäckta motiv vid fotbollsplanen.
Svar från pic-tor 2009-09-17 22:07
Bollkallarna gör ett mycket viktigt jobb. De ger spelarna en ny boll när den tidigare hamnat utanför planen. Det här förhindrar longörer och bidrar förhoppningsvis till ett bättre tempo i matcherna. Så glöm inte att ge bollkallen en applåd nästa gång du går på fotboll!



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg