Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Magyar Posse

Vid Kulturfestivalen i Stockholm i augusti stötte jag på ett finskt band som spelade på Brunkebergs torg. Bandet har det märkliga namnet Magyar Posse och de kommer från Porri. Magyar lär anspela på ungerskt rött vin och Posse betyder helt enkelt "gäng" eller något i den stilen. I gamla vilda västern filmer brukade man samla ihop just en "posse" för att jaga i fatt skurkar och boskapstjuvar.

I alla fall så gillar jag det här finska gänget. Jag har svårt att klassificera vilken typ av musik de spelar men den är ganska tung. Som en accent i det tunga finns den fiolspelande Sandra Mahlamäki. Hon tillsammans med gitarristen Harri Sippola uppfattar jag vara förgrundsgestalter i bandet. Kanske någon här på FS vet mer om det här gänget?

 

Från vänster: Jari Lähtainen, Harri Sippola, Olli Juokio, Sandra Mahlamäki, Mikko Rintala och Pasi Salmi

 

 

På återseende

/Torbjörn

 

 

 

 

Inlagt 2009-10-30 20:49 | Läst 5998 ggr. | Permalink
Hej Torbjörn,

Ja, inte vet jag något om dessa musiker... Men tycker att du fångat fina konsertbilder som skildrar både artister och scen.

Dock, "Magyar" är Ungerska och betyder ungrare. Tror inte att det är kopplat till vin, som heter "bor" på på ungerska. Och rött heter "piros". Så.....

Posse, en samling med människor med ett gemensamt intresse....

Så, kanske är de i grunden Ungrare med ett gemensamt intresse. Finländarna är ju skyter och besläktade med ungrarna så... Ja, inte vet jag men som sagt. Trevliga bilder och keep on digging!! //Peter-L
Kul att du gillar mina bilder Peter. Nog tror jag att de är finländare hela "possen". Får forska vidare hur namnet på gruppen tillkom.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg