Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Hötorget 1

På söndagar är det loppmarknad på Hötorget. Det är härligt att vandra runt bland stånden och kolla vad som finns till försäljning just denna söndag. Jag köper en del böcker om de är i bra skick. Främst böcker av Eyvind Johnson, som är en av mina absoluta favoriter bland svenska författare. Hittar jag böcker av Edward S. Ellis köper jag dem också. Ellis skrev böckerna om Hjortfot och de läste alla grabbar när jag växte upp.

Går man ofta på Hötorget dyker det upp bekanta ansikten som förmodligen vet precis vad de är ute efter. Det brukar inte möta några svårigheter att fotografera de människor som rör sig bland stånden. Det är också kul att fotografera vackra gamla saker som en gång prydit något vackert hem i Stockholm.

 

 

På återseende

/Torbjörn

 

Inlagt 2009-11-01 22:17 | Läst 3062 ggr. | Permalink
Häpp! Bilden på kamerorna – den gamla bälgkameran överst till vänster, en sådan har jag haft! Jar är nästan säker på att det är densamma, fast jag minns inte fabrikat.

Bilden på kvinnan som ivrigt greppar en skål, den är verkligen levande och fin!
Ibland så dyker det upp en hel del gamla kameror på Hötorget men jag tycker att en del säljare är rätt så vårdslösa med dem. Risken är nog ganska stor att de fallerar på ett eller annat sätt.
Kul att du kände igen din gamla kameramodell och att du gillade kvinnan med skålen.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg