Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Bilddiskussion på Ellens

Det var väldigt intressant att få ta del av Ulf Fågelhammars bildanalys på Ellens bageri i går. Nu var bedömningen överlag väldigt snäll så de flesta av oss som var där behövde inte känna oss alltför bedrövade. Bland bilderna fanns några som var väldigt fina. Ingen nämnd och ingen glömd. Mina egna två bilder hamnade till slut i kanskehögen. Kanske kan det bli något.

 

Jag tror att Uffe tyckte bäst om tjejen i profil till höger

 

Även här tyckte Uffe bäst om en tjej i profil. Nämligen hon som kikar in i bilden till vänster. Själv tycker jag om huvudmotivets ögon

Slutligen fick vi rådet att gräva i våra arkiv. Ofta är det ju så att vi ständigt jagar efter nya, och som vi tror, bättre bilder. Det verkar som om många av oss inte riktigt tror på de gamla bilderna. Så ge arkivet en chans.

 

På återseende

/Torbjörn

 

Inlagt 2010-03-04 23:29 | Läst 2571 ggr. | Permalink
Arkiv?!!? Vem har sånt gammalt skräp sparat? :)
Svar från pic-tor 2010-03-05 10:28
Så flitig du är att dokumentera vår samtid så förstår jag att arkivet sväller. Men för en analogfotograf som du finns väl fortfarande pergamynblad och negativpärmar? Ett litet tips bara :).
Arkiv är skoj att rota i. Jag slänger sällan bilder utan låter dom "mogna" ett tag. Då kan man se på dom med andra ögon så att säga. :o)
Svar från pic-tor 2010-03-05 10:36
En nackdel med att fotografera digitalt är att det är så lätt att slänga bilder. Det är ju oåterkalleligt. Man klipper ju inte bort negativrutor som inte blev så lyckade utan de finns kvar bland de andra. Det finns bilder som poppar upp direkt medan andra bilder behöver mogna för att komma till sin rätt. Så där håller jag helt och fullt med dig.
Håller med Ulf om arkivet...
Vad gäller dina bilder, så håller jag med dig...
/Bengan
Svar från pic-tor 2010-03-05 10:50
Jag håller också med Ulf där. Det är ju inte säkert att man tar bättre bilder nu bara för att man blivit äldre, tekniken utvecklats mm. Man kanske var skickligare på att läsa av tidsandan när man var yngre.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg