Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Kaffepaus

I dag har jag dragit runt på stan en bra stund och testat en gammal vidvinkel, Super Takumar 3,5/35mm, på min Sony A850. Optiken har ju s k M42 gänga så adapter krävs. Det fungerar ganska bra. Jag skjuter från höften så visst blir det en del bomskott. Jag trodde att jag jobbade obemärkt men när jag kollar in bilderna ser jag att många stirrar in i kameran. Nästa gång ska jag ha svart jacka på mig och inte blå som i dag. I alla fall efter några rundor blev jag sugen på kaffe och styrde mina steg till Broströms kafé. Där byter jag objektiv till Minolta 4-4,5/28-135 mm. Smög iväg några bilder utan att bli avslöjad men ljuset var så besvärligt så jag fick koncentrera mig på kakan och kaffet i stället.

 

Visst fungerar gamla manuella objektiv även på nya digitala systemkameror.

 

Nu sitter jag på kafeet och njuter av en kopp kaffe medan jag studerar gästerna. Kvinnans sällskap är dold bakom en hylla.

 

Den här mannen läser tidningen med stort intresse

 

Den här tjejen läser romanen Precious. Det går ju en film med samma namn jag undrar om den bygger på den här boken

 

Några hade satt sig ute i solen med sitt kaffe. Ett vårtecken så gott som något

 

På återseende

/Torbjörn

 

Inlagt 2010-03-05 23:52 | Läst 2029 ggr. | Permalink
Trevliga kaffepausbilder! Men inte tror jag det hjälper att byta från blå jacka till svart, uppriktigt sagt. Det är konstigt, men det finns nästan inget som syns lika tydligt som en kamera, det hjälper inte hur du försöker dölja den eller att själv uppträda diskret. Alla ser direkt att du står och plåtar!
Svar från pic-tor 2010-03-06 10:04
Tack Gunnvor för dina synpunkter. Gatufotografering är inte så lätt. Vid det här tillfället stod jag inte still utan rörde mig bland människorna med kameran på magen. Tog aldrig upp den i ögonhöjd. Det är bara att träna.
Gillar dessa "smygbilder" och om ytterligare några år kanske någon betraktar bilderna och skrattar åt något klädesplagg eller liknande.

Senast jag var i Uppsala (för det är väl där du fotat?) letade jag rätt på Ovandals för att kunna tänka mig hur Owe Thörnqvist fick inspiration till Dagny och det lilla paketet med snören. Blev nog bara halvimpad för det var rätt slitet och eftersatt. Har du någott tips när det gäller bästa stället för en "vuxenvälling" (Latte säger en del)?

Må gott!
/nic
Svar från pic-tor 2010-03-06 10:10
Visst är det i Uppsala jag varit. Kul att du gillar mina bilder från kafeet. Tyvärr så badade halva kafeet i kraftigt solsken så det var lite knepigt att fotografera.
Det finns ju massor av trevliga ställen att fika på i Uppsala. Speciellt på sommaren när man kan sitta ute. Du får ta en tur till sommaren och utforska vad staden har att erbjuda.



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg