Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Utflykt

Bestämde mig för att göra en utflykt på eftermiddagen. Bryggde en termos med kaffe och bredde några smörgåsar. Packade fotoväskan. Hämtade bilen i garaget och for österut. Det var fortfarande mulet men solen tittade igenom molntäcket då och då. Efter ett tag var jag framme. På parkeringen stod en buss med texten "Förskola på väg". Den var full med barn som stojade och hade kul.

Jag hade en bit att gå till stället där jag tänkte dricka mitt kaffe så jag tog det lugnt. Vid sidan av vägen fanns en fin gärdesgård som jag tog några bilder på. Där fanns också en get som höll på att äta upp det lilla huset där höet fanns. Jag gick ned till sjön och konstaterade att isen inte var lämplig för skridskoåkning. Nu hade jag inte långfärdsskridskorna med mig så det gjorde ingenting.

Gick vidare längs sjön tills jag kom fram till mitt fikaställe. Här har jag varit många gånger med mina pojkar och badat och grillat korv men nu var det flera år sedan sist jag var här. Tyvärr har kommunen stängt av den allmänna badplatsen och gjort ett naturistbad i stället. Jag kikade runt men kunde inte se en enda nakenfis så jag slog mig ned på en bänk och drack mitt kaffe och åt mina smörgåsar.

Därefter drog jag runt ett tag och fotade några solbelysta björkar. Björken är mitt favoritträd. Såg spår efter en ekorre som kalasat på en grankotte. Efter ett tag var jag nöjd och vände om tillbaka till bilen. På hemvägen körde jag av den stora vägen och for på kringelkrokiga och snöiga vägar genom några småbyar och över vida fält. Överallt såg jag massor med snö. Solen sken så vackert mot den lilla röda stugan och den lilla aspdungen. Strax därefter försvann solen bakom molnen för att inte komma igen. Jag for ut på stora vägen och åkte hem.

 

På båda sidor om bäcken fanns det djurspår i snön

 

Läns vägen löpte en gammal, fin gärdesgård

 

En get käkade plywood

 

Solbelyst björk

 

Jätteslangbella?

 

En ekorre hade kalasat på en grankotte

 

Solen sken så vackert på det lilla röda huset...

 

...och den lilla aspdungen

 

På återseende

/Torbjörn

 

 

 

Inlagt 2010-03-12 00:42 | Läst 2670 ggr. | Permalink
Vilka härliga bilder du bjuder på. Här är det mulet och grått och inbjuder inte till nångon längre fotorunda om ens någon liten :-)
Nä idag kan man lika gärna jobba och passa på att njuta av andras fina bilder när man fikar.. som dina !

Mvh Pia
Svar från pic-tor 2010-03-12 09:48
Tack Pia för dina vänliga ord. Eftersom jag för närvarande är sjukskriven kan jag utnyttja de tillfällen solen skiner.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg