Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Observatorielunden

Är man i Stockholm på sommaren tycker jag att man ska passa på att att fika uppe vid Observatoriet. Det är bara att följa Drottninggatan norrut så är man snart där. På slutet har man uppförsbacke och det ger lite extra motion. Man kan antingen välja att ta trapporna upp, alldeles bakom Observatoriegrillen, eller så så tar man vägen som leder upp till Observatoriet. Där uppe har man sedan en fin utsikt över Östermalm. Efter ansträngningen är det sedan trevligt att köpa sig en kopp kaffe och en godbit och slå sig ned på någon av utemöblerna.

Häromdagen när jag besökte Observatoriet var det glashalt i trappan upp så den var inte att tänka på. Det blev till att ta vägen upp. När jag kom upp var det lika halt vid utkiksplatserna. Som tur är så finns där staket. Nedanför berget såg jag människor som gick i parken. Några var ute med sina hundar i lunden. Jag lade speciell märke till en springerspaniel som verkligen var jättelycklig. Den hoppade och sprang runt, runt men hade hela tiden koll på vad husse och matte gjorde. På hemvägen stannade jag till en stund vid ett fågelbord och fick några bilder på fåglarna som var där.

Efter besöket i Observatorielunden tog jag en promenad till slottet och såg Slottssprinten på skidor.

 

Observatoriegrillen ligger alldeles nedanför Observatorielunden

 

Uppe på berget ligger det gamla observatoriet

 

I parken nedanför gick människor åt olika håll

 

En mycket lycklig springerspaniel busade i snön

 

En duva gjorde sig redo att flyga i väg....

 

...och en taltrast tog till orda

 

Ser fram emot att få ta en kopp kaffe en ljum sommarkväll uppe på kafeet medan koltrastarna sjunger i björkarnas topp i den närbelägna lunden.

 

 

På återseende

/Torbjörn

 

Inlagt 2010-03-19 00:30 | Läst 3702 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg