Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Humor i bilden

Ibland kan det vara kul att försöka fånga det komiska i tillvaron på bild. Humor är ju väldigt individuellt och en del verkar sakna förmåga att se de roliga inslag som då och då dyker upp i livet. Det gäller att ha ett öppet sinne och inte ta livet för allvarligt. Naturligtvis krävs lite bildseende och en hel del fantasi också. Det är väldigt befriande att någon gång få ge sig hän den här genren inom fotografin. En del fotografer har nischat in sig helt och hållet inom det här området men då är du i ett helt annat läge. Då är det ingen lek längre utan allvar. Det gäller ju att prestera något kul hela tiden och då kommer en hel del press och stress med in i bilden. Nej, en stunds uppmärksamhet för det komiska då och då är idealet för mig. Du mår bättre och sinnena öppnas för nya intryck.

 

 

Bak och fram

Bak och fram

Stuprörskatarr?

 

Må så gott och på återseende

/Torbjörn

 

 

 

Inlagt 2010-05-10 22:54 | Läst 2524 ggr. | Permalink
Kul, jag gillar verkligen det komiska i bilder, det är så befriande att få skratta och ibland kan man se bilder inom sig som är komiska och ibland går det att förmedla dessa bilder till andra människor..Härligt!
Svar från pic-tor 2010-05-11 21:22
Visst är det kul att leka med bilder ibland. Jag hävdar att det skärper sinnena och tränar upp bildseendet.
Påpassligt! Den där fotografiska humordimensionen har jag ännu inte själv givit mig på, av någon orsak. Annars har jag lätt att skratta. Men jag borde nog göra det mer och oftare ändå.
Svar från pic-tor 2010-05-11 21:26
Det är aldrig för sent att börja leka med bilder. Inspirationen att fotografera det man vanligtvis fotograferar ligger ju inte alltid på topp. Vid sådana tillfällen kan det vara givande att göra något helt annat.
Oavsett om det är humor eller bara finurligt gillar jag sådana här små vardagliga observationer som ger en behaglig distans till det onödiga allvaret.
Svar från pic-tor 2010-05-14 18:50
Visst är det så. Livet i övrigt är så pass allvarligt att det måste vara tillåtet, kanske t o m nödvändigt, att få leka litet ibland.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg