Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Makro

Satte på mitt makroobjektiv, Sigma 2.8/105 mm, och åkte en sväng till Botaniska trädgården, eller Botan som man säger, i Uppsala. Jag fotograferar inte så ofta makro men det händer ibland. Då jag f n arbetar deltid så har jag ledigt två dagar i veckan och i dag fick jag alltså lust att besöka Botan. I trädgården arbetades det flitigt för att ställa i ordning alla rabatter mm. Jag gick en runda men det fanns inte så mycket att fotografera ännu. Det fanns en hel del backsippor men de har jag tröttnat på att fotografera. Kan inte hitta några nya spännande utsnitt. Jag gick därför in i tropiska växthuset. Där hade vaktmästaren ersatts av en biljettautomat sedan jag var där senast. Tack och lov hade inte blommor och blader ersatts av någon digital fiffighet. Visar här ett litet urval av dagens bilder. De kommer jag att lägga in i min portfolio så småningom.

 

På återseende

/Torbjörn

 

Inlagt 2010-05-11 21:51 | Läst 3083 ggr. | Permalink
Åh här lyckades du med många bra bilder Torbjörn! 4,6,7 och 9 gillar jag riktigt mycket.

/Joel
Svar från pic-tor 2010-05-12 10:52
Tack Joel! Jag är ju en mångsysslare inom fotografin och ibland är det riktigt roligt att fota blommor med makroobjektiv.

/Torbjörn
Att åstadkomma något nytt och originellt när man plåtar blommor är inte lätt, det är en fantastiskt poppis genre. Kanske är det inte nödvändigt heller, man ska ju plåta det man tycker är roligt att plåta. Den sista bilden tycker jag i alla fall är en bildmässig fullträff.
Svar från pic-tor 2010-05-12 10:54
Tack Ernst Göran! Kul att du gillar den sista bilden för den var lite svår att fotografera. Blommorna satt svårt till och jag kom hela tiden åt plantan vilket gjorde att allting svajade. Men några hyfsat skarpa fick jag ändå till.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg