Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Nautika

"Föremål som har med sjön att göra, nautika, har alltid haft en stark dragningskraft på sjöintresserade och samlare. De har förmågan att väcka intresse och sätta fantasin i rörelse. De kan berätta om skeppen och människans villkor ombord, överlevanden på havet i en hård verklighet." Så beskrivs "nautika" i Sjöhistorisk årsbok 1985-1986.

Jag strövade runt en solig eftermiddag på Skeppsholmen och fångade lita nautika från båtar som låg i hamn och från land. Minoltas fina 2.8/100 mm Soft, som jag använde i skarpt läge, passade alldeles utmärkt för mina utsnitt ur verkligheten.

 

 

Mer nautika kan ses i min Nautika-portfölj:

http://www.pic-tor.fotosidan.se/

 

Att fotografera små detaljer ur ett större sammanhang är en trevlig sysselsättning som övar upp bildseendet. Prova själv någon gång.

 

På återseende

/Torbjörn

 

Inlagt 2010-05-20 14:38 | Läst 3013 ggr. | Permalink
Färg- och formstark övning och samling.

Jo, sånt där är roligt (att fota alltså)
Svar från pic-tor 2010-05-20 14:55
Jo, det fanns en del som var nymålat och fräscht och då måste man passa på.
Det är verkligen en alldeles egen och fascinerande värd av detaljer man möter på de gamla båtarna. Där jag bor har vi också en del gamla båtar, men de ligger ute på redden och är inte tillgängliga för fotografering. Kul idé med en bildkavalkad av det här slaget, plötsligt inser jag hur jag många gånger själv gått och supit in den där miljön med alla sina fnuliga och unika märkvärdigheter.
Svar från pic-tor 2010-05-20 22:33
Många söker det storslagna och unika i sin fotografering och ser inte motiven som finns alldeles framför näsan. Sådana här små expeditioner är hur kul som helst. En andra sväng skulle förmodligen ge helt andra bilder. Kul att du tittade in Ernst Göran.
Vilka fantastiska bilder...vilka färger och detaljer! Härligt! / Lena E
Svar från pic-tor 2010-05-20 22:35
Hej Lena! Vad roligt att du gillar bilderna. Färgerna är så naturliga de kan bli. På någon enstaka bild har jag ökat färgmättnaden ytterst lite annars ingenting.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg