Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Cyklisterna vid Slussen

Befinner man sig vid Slussen på eftermiddagen vid fem- sexsnåret kan man se alla cyklister som kämpar uppför backarna på väg hem från jobbet. En del tar backarna i flygande fläng medan andra ser något plågade ut. Ibland tar luften slut och då måste man stanna och pusta ut eller fylla på däcken :). Jag har alltid tyckt om bilder på cyklister. Jag kan inte riktigt förklara varför. De två, runda hjulen spelar en stor roll. Hjulen är två dominerande cirklar och cirkeln är ju en vacker, fulländad geometrisk form som återkommer i bakhjulsdrevet och vevpartiet. I alla fall bjuder jag här på en kavalkad av cyklister som stretar uppför backarna eller rullar bekvämt utför desamma en helt vanlig vardagskväll.

 

 

På återseende

/Torbjörn

 

 

Inlagt 2010-06-10 23:05 | Läst 5072 ggr. | Permalink
Kul projekt med cykel-spotting. På bild 11 har du fått med Carla Jonsson från Eldkvarn. Så cykel är mer rock än macro Torbjörn. Håll fanan högt
Svar från pic-tor 2010-06-11 08:45
Det är alltså Pluras brorsa? Märkligt, för jag satt länge och tittade på karl´n för jag tyckte det var något speciellt med honom. Visst är cykel mer rock än macro. Definitivt. Jag spanar vidare. Tack Micke.
Jag gillar dina bilder på cyklister och han med svarta kavajen är så bra, ser ut som han kämpar lite med cyklingen utan hjälm och ser så osvenskt ut om man jämför med de andra bilderna.
Annars ser de andra ut som laglydiga svenskar och ja, ett fint nutidsreportage eller storstadsreportage..på cyklister...På landet frågar man grannen om de har en cykelpump om luften tar slut, men det är säkert praktiskt med cykelpumpstation. Vilka kontraster.
Svar från pic-tor 2010-06-11 08:52
Han med svarta kavajen är Carla Jonsson i Eldkvarn enligt Micke Borg. Det är ovanligt många som har cykelhjälm. Man kan ju tolka det som att stockholmarna är kloka och förnuftiga människor. Pumpstationer är mycket praktiskt. De finns ett antal i Uppsala också. Tack för din trevliga kommentar Pia-kristina.
Det blev ju inte bara ett skojigt reportage, utan också några riktigt fina porträtt. T ex bilden på den hjälmlösa damen i bild 7,

Cykelpumpstationen var en nyhet för mig.
Svar från pic-tor 2010-06-11 08:55
Som jag skrev i bloggen så gillar jag bilder på cyklande människor. Jag gillar själv att cykla också. Det behövs fler cykelbanor som är separerade från biltrafiken. Kul att du gillar bilderna Ernst Göran.
Det var ett trevligt litet cykelfotoreportage du har skapat. Pumpstationen ser jag nästan varje dag då jag får för mig att ta cykeln till jobbet :).

Favoritbilden denna gång blir nog tjejen med de röda vantarna som kämpar sig upp för backen.

/Joel
Svar från pic-tor 2010-06-11 08:58
Hej Joel! Vad roligt att du tittar in. Vad trevligt att du tar cykeln till jobbet. Det borde fler göra. Det är många som varje dag kämpar uppför backarna. Jag gillar reportageformen. Fram för fler reportage av vardagen!
He, he, är det så här man ser ut när man cyklar?
Underbara bilder där jag fastnade för den sista cykelpumpbilden där man stannat ett flertal gånger när man vill förekomma pyspunkat för att snabbt hinna hem innan man får dra cykeln sista biten.
Tack för ett fartfyllt blogginlägg ; O )
Hälsningar från en cykelburen stockholmare!
Svar från pic-tor 2010-06-11 10:26
Hej Gitt! Vad trevligt att du tittar in. Jaså du tillhör det här gänget också. Som jag nämnde i bloggen tycker jag det är estetiskt tilltalande med cyklister. Förutom att det är hälsosamt och praktiskt att cykla så är det ju skonsamt mot miljön också. Ha en skön sommar!
Fina bilder. En del glider lätt, andra får slita.
/John-Erik
Svar från pic-tor 2010-06-11 10:28
Tack John-Erik. Ja, det är som livet i övrigt. Somliga glider liksom fram i tillvaron utan, som det tycks, större ansträngning medan andra ständigt kämpar på och sliter. Ha det gott.
Attans att du inte fångade mig på bild! :)
Svar från pic-tor 2010-06-11 15:46
Så du cyklade förbi Slussen i onsdags vid 17-18 tiden? Du kanske cyklade för fort så att jag inte hann med. Det blir nog fler spaningar från min sida. Ha det gott.
Ja där har jag trampat en hel del en gång i tiden, arla mornar, sena nätter, hala decemberaftnar, men vackrast är soluppgången. Tur att det bara är uppför åt ett håll. Ska dom sedan upp på Götgatan och suger det i benen innan de är uppe. Finns massfångst du gjort.
Svar från pic-tor 2010-06-11 19:35
Tack Jan-Olof. Jag har ju sett ett antal som strävar vidare uppför Götgatan så de har en del mjölksyra att hantera fram till morgonfikat.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg