Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

En helt vanlig dag

Egentligen handlar det här inlägget om två dagar, fredag den 10:e och måndag den 13:e september. Handlingen är ganska vardaglig. Jag är på väg från jobbet i Uppsala till Resecentrum. Nästan alltid går jag samma väg. Det tar en kvart ca om jag går i lagom promenadtakt. Det händer att jag har kameran med mig till jobbet och att jag tar några bilder efter vägen. När man fotograferar med film är det ju så att ibland dröjer det några dagar innan alla exponeringar är gjorda. I det här fallet tog det två dagar. Fast egentligen bara ett par timmar effektiv tid. Liksom många andra här på FS använder jag kameran som en anteckningsbok och noterar vad jag ser efter vägen. Ibland stannar jag till en kort stund för att beta av den plats jag just då står på. Det blir inga längre stunder för efter några bilder går jag vidare.

Cykelram

Vid S:t Eriks torg står det här cykelskelettet. Det rejäla låset gjorde ingen störe nytta.

Mobil konst

En kärra med en tavla står utställd på trottoaren utanför en av de små verkstäder som finns här

Kransar

Utanför en annan verkstad finns kransar och övrigt hantverk med råmaterial från naturen

 

När jag kommer till Stora Torget är det en del aktiviteter kring valstugorna.

Valarbetare

En valarbetare delar ut papper som säger att förre utrikesministern, diplomaten, FN:ambassadören mm Jan Eliasson är på väg för att hålla ett kort anförande. Det får mig att stanna upp en stund för jag tycker att Eliasson är en mycket sympatisk person. Jag får ta ett senare tåg hem

Mobil lunch

Några passar på att ta en mobil lunch medan de väntar

Jan Eliasson har anlänt

Se där nu har han anlänt

Tomas Östros och Jan Eliasson

Thomas Östros hälsar välkommen, också...

Jan Eliasson sparkar i gång

...sparkar han igång. Eliasson menar bl a att vi borde engagera oss mer internationellt

Åhörare

Det har samlats en del åhörare som lyssnar intresserat till vad Eliasson har att säga. En reporter från lokalradion förbereder sig för en intervju. För mig börjar det bli dags att gå till Resecentrum och ta tåget hem till Knivsta.

Ungdomar på trappan

Vid Resecentrum sitter några ungdomar och väntar på nästa tåg

 

Ja, så här kan en helt vanlig dag se ut. Om du har kameran med dig det vill säga – och det har du väl?

På återseende

/Torbjörn

 

Inlagt 2010-09-14 23:52 | Läst 1990 ggr. | Permalink
En tilltalande vardagsberättelse som står perfekt på de svartvita bilderna. Men menar du att du tar en ny filmrulle flera gånger i veckan? Blir det inte dyrt?
Svar från pic-tor 2010-09-15 15:11
I huvudsak fotograferar jag digitalt men ibland tycker jag det är roligt att ta fram de gamla kamerorna och objektiven och använda dem. Hela den analoga processen, förutom (för min del) mörkrumsarbetet, är mycket tilltalande tycker jag. Det här går i vågor och det kan dröja några veckor mellan de analoga tillfällena. Det innebär att filmförbrukningen varierar över tid. Hamnar jag i en intressant situation rinner det lätt en film genom kameran men sedan kan det alltså dröja rätt länge innan jag använder film nästa gång. Jag köper alltid in minst tio filmer åt gången för att få så bra à pris som möjligt.
Roligt att du uppskattar min helt vanliga dag.
Jepp, kameran är med i ur och skur. Någon av dem, vill säga =)
Svar från pic-tor 2010-09-15 15:15
Ja, du har väl en hel arsenal av gamla kameror att välja mellan och det skulle vara intressant att veta vad som styr ditt val för dagen :). Jag har ofta en kamera med mig, men inte alltid. Det finns m a o utrymme för förbättringar :).
Valet för dagen styrs först av frågan om syftet med bilderna för tilfället. Näst därefter om digitalt eller film? Sedan är det frågan om storleken. Vad är mest bekvämt för den planerade aktiviteten? Och sist men kanske inte minst viktigt. Vilket objektiv ska jag ha (om valet finns överhuvudtaget)?

I ärlighetens namn är det här en blixtsnabb process i hjärnkontoret och slutar ofta numera med Dogmakameran =)



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg