Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Varför tar jag sådana här bilder?

Ett ständigt återkommande tema för mig är cyklar?? Varför? Ingen aning faktiskt. Det kan vara skrotade cyklar som ligger och skräpar någonstans eller prydliga cyklar som står ställda mot en vägg, en stolpe eller dylikt. Men det kan naturligtvis också vara cyklister som kommer farande på alla typer av cyklar. Kanske beror det på att jag tycker att cykeln är en fantastisk uppfinning. Grundkonstruktionen är ju genialt enkel. Ram, sadel, två hjul, trampor, drev, kugghjul och broms. Visst har de blivit alltmer komplicerade med tiden med växlar, navgenerator mm men grundprincipen är densamma. Det är du själv som med dina muskler framför "fortskaffningsmedlet" (som det hette förr). När jag går igenom mina mappar på hårddisken så finner jag cyklar både här och där. Ibland undrar jag varför. Här följer ett snabbt framtaget axplock:

 

Ja, varför tycker jag att cyklar är så bildmässiga?

 

På återseende

/Torbjörn

 

 

Inlagt 2010-09-30 23:23 | Läst 7403 ggr. | Permalink
Du är helt enkel fasligt sjuk i huvet. :) Men vi behöver såna som du. Som kan visa att även ett så vardagligt ting som cykeln, är värt att snöa in på. Bilden på den trasiga cykeln är nästan lite rörande.
Svar från pic-tor 2010-10-01 09:46
När jag var liten hade vi en "vers" om alla cykelmärken tror jag. Monark var "gjord av papper och bark", t ex. Man kan kanske tro detta också när man ser Monarkvraket. Jag har andra bilder på mina hårddiskar också Micke. Inte bara cyklar :).
Alla har vi våra drag och en kul serie på dina cyklar.
Svar från pic-tor 2010-10-01 17:59
Kul att du gillar mitt "drag" med cyklar och cyklister. Det kommer nog fler serier vad det lider.
Kanske ute och cyklar helt enkelt? ;)
Skämt å sido, dom är ganska fotogeniska, så du behöver inte känna dig ensam:
http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic.htm/1043153.htm
-affe
Svar från pic-tor 2010-10-01 18:03
Tack Affe. Skönt att ha en själsfrände här på FS. Det är något visst med de här velocipederna :).
På något sätt berättar en bild på en cykel eller cyklist en historia. Min farfar var en ivrig cyklist. Jag läste ett tidningsklipp från Skärblacka Nyheter (Särblacka ligger en bit utanför Norrköping), tryckt någon gång i slutet av 1800-talet. Där berättades att hr Evald Westlund synts i byn framförande en velociped. Detta var den första observation av en dylik som gjorts i Skärblacka.
Svar från pic-tor 2010-10-01 18:10
Skärblacka känner jag till. När jag läste Kulturgeografi på 70-talet var vi på studiebesök till bl a Skärblacka. Jodå, nog kan cyklar berätta historier. Kanske mer förr då cykeln hade en helt annan betydelse för gemene man. Min far berättade hur han cyklade från Ockelbo i Gästrikland till Uppsala för att hälsa på en faster och att de två sedan cyklade till Gamla Uppsala och drack mjöd. Inte dåligt!
Tack Ernst Göran.
Det var ju fina bilder hur som helst, so carry on!
Den första cykeln såg ju lite....speciell ut. Ser inte så bekväm ut. Ska se om mina arbetskamrater, som pysslar med triathlon, kanske vill byta ut sina kolfiberhojar mot sådana istället :)
Svar från pic-tor 2010-10-01 18:17
Tack så mycket Tord. Håller med dig om att den första cykeln ser lite "felmonterad" ut :). Jag väntade för att se hur han tog sig upp på den men det skedde inte så länge jag var kvar. Jag tror nog att triathlonkillarna får det svårt att klättra upp på den där tingesten med kanske våta kläder som stramar.
Ja gillar man att fota cyklar är det ju lämpligt att bo nära Uppsala :-)

Som synthgruppen Kraftwerk sa en gång i tiden: Cykeln är det mest futuristiska fordonet, den går ju bara framåt!
Svar från pic-tor 2010-10-01 18:20
Tack Rickard. Ja, det är sant; i Uppsala finns massor av cyklar och cyklister. Kraftwerk hade rätt. Cykeln är framtiden:).
Jag tror helt enkelt att du ligger helt rätt i tiden. Ett bevis för det kan väl vara den här sajten: http://www.copenhagencyclechic.com/
Svar från pic-tor 2010-10-01 18:23
Tack för länken Göran. Härlig sajt med massor av fina cykelbilder. Skönt att veta att man inte är alltför offside :).
Perhaps because bikes are "individuals"?

=*^)
Svar från pic-tor 2011-11-02 21:25
Hello Christer. I appreciate your visit on my blog very much and your comments as well. I watched your fantastic pictures from the Swedish westcoast and forgot to get in touch. I apologize for that. I understand that you have a Swedish connection but your native language is English.
Yes, bikes are individuals but my analyse says that it is about the wheels. The circle is the magic geometric form, isn't it? The bicycle has two :).

/Torbjörn



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg