Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

I väntan på .....

Hundar som sitter och väntar på sina hussar eller mattar utanför affärer ser alltid så fruktansvärt ledsna och övergivna ut. Det verkar som om de inte riktigt tror på att att de ska bli hämtade. De här två jyckarna satt och väntade utanför en affär på gågatan i Uppsala.

 

Vi väntar på matte.....

.....och nu kommer hon äntligen!

 

Tänk på era hundar och handla snabbt!

 

På återseende

/Torbjörn

 

Inlagt 2010-10-03 13:21 | Läst 2284 ggr. | Permalink
Det påstås att hundar saknar vår förmåga till tidsuppfattning. Har haft hund och får nog hålla med. Så det gäller att inte låta jycken vänta mer än nödvändigt.
/Stephan
Svar från pic-tor 2010-10-03 16:29
Tack Stephan. Jag har också sett den uppgiften någonstans. Min hund blev glad när jag kom in även om jag bara varit ut och hämtat posten men nog tyckte jag att hon blev mycket gladare när hon fått vara hemma ensam en förmiddag.
Åhh med den texten blev bilderna superbra.
Svar från pic-tor 2010-10-03 16:31
Tack Per. Vad roligt att du gillar mitt lilla bidrag.
Jag lovar att handla snabbt!
Svar från pic-tor 2010-10-03 16:32
Tack Pia-kristina. Du är en sann hundvän.
Håller med dig Torbjörn =)
Tycker det är helt onödigt att ha med sig hunden då man vet med sig att man ska stanna och handla. Tänk om någon tar hunden med sig :-( Det har väl hänt har jag för mig.
Kram Lena
Svar från pic-tor 2010-10-03 18:45
Tack så mycket Lena. För en del hundar är det kanske den enda motionen de får under dagen när husse eller matte går till affären. Jag hoppas naturligtvis att det inte är så men för några hundar kanske det stämmer.
Men att våga lämna vovvarna så där. Jag minns ett desperat par i Nyköping som var ute och letade efter folk som sett när deras hund blev stulen utanför en affär. Tjuvarna var ett ungt par som snodde jycken och stack iväg i bil. De hade säkert lämnat stan långt innan ägaren kom ut ur affären.

Här på ön är det lättare. Inte sällan möter man en jycke på vift utan koppel. De flesta är lugna och har gott trafikvett. De två i bilden verkar i alla fall ta situationen med ro.
Svar från pic-tor 2010-10-04 07:21
Det måste naturligtvis ha känts förfärligt för hundägarna att bli av med sin hund på det där viset. I dag finns säkert chips som kan opereras in i hunden och som gör det lättare att spåra. De här hundarna tog det med ro men blev naturligtvis väldigt glada när matte kom.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg