Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Blackout i Gamla stan

Jag hade stämt möte på Fotografiska med en vän för att där tillsammans se de aktuella utställningarna. Eftersom jag hade gott om tid stannade jag till efter vägen och tog lite bilder. Den här dagen hade jag en gammal Pentax Spotmatic F med mig och den var laddad med T-Max 400. Jag brukar ofta gå över S:ta Clara kyrkogård och gjorde så även den här dagen. Man ser alltid någon detalj som är värd att fotografera, och så kan man ju morsa på Bellman!

Efter ett tag kom jag så till Gamla stan och där vid Mynttorget pågick en demonstration mot regimen i Iran. Jag tog några bilder och gick vidare. I en av gränderna höll en stensättare på med att laga ett hål i gatan. Vi hälsade på varandra och jag visade att jag ville ta några bilder. För att komma i rätt läge satte jag mig på huk. Jag hade precis tagit två bilder när det blev alldeles mörkt omkring mig i gränden. En skock med turister fullkomligt omringade mig och stensättaren. Förbannat också, tänkte jag, jag var ju inte alls färdig. Dessutom upptäckte jag att filmen var slut. Jag reste på mig och försökte slingra mig igenom folkmassan. Just i det här ögonblicket drabbades jag av en oförklarig blackout. Jag öppnade luckan på kameran utan att först spola tillbaka filmen???? Det har aldrig hänt tidigare. I trängseln fick jag förmodligen för mig att jag hade min digitalkamera och öppnade luckan för att byta minneskort. Ett fatalt misstag naturligtvis.

Så här såg de minst skadade rutorna ut

Gör inte om mitt misstag. Själv lovar jag bot och bättring

 

På återseende

/Torbjörn

 

 

Inlagt 2010-11-05 22:47 | Läst 2478 ggr. | Permalink
Vad tråkigt:o(
Snyggt kors.
Ja, tänk vad man kan göra......men nu blir det väl länge tills du gör det fele igen kan jag tänka mig:o)
Hårdiskar krasjar väl inte.......jag har alla mina bilder på två olika hårddiskar;o)
MVH synnöve
Svar från pic-tor 2010-11-05 23:48
Med lite arbete går det väl att rädda några av bilderna men de är inte så viktiga. Det tråkiga är att bilderna på den trevlige stensättaren blev helt förstörda. Jag försöker också att sprida bilderna på minst två hårddiskar. Tack Synnöve.
Aj aj men en viss mystisk effekt blev det ....//Monica
Svar från pic-tor 2010-11-06 00:25
De kanske t o m blev mer konstnärliga. Det perfekta kan ju i längden bli tråkigt.

/Mvh Torbjörn
Ja, det var det värsta! Men när man blir distraherad kan man göra de tokigaste saker.
Svar från pic-tor 2010-11-06 08:53
Ja, nog blev det tokigt alltid ;-).
Vilken otur! Men det manar till eftertanke, man ska akta sig för det analoga.
/John-Erik
Svar från pic-tor 2010-11-06 11:34
Ja, det analoga är kanske för avancerat för mig ;-).
Klockrent misstag, Torbjörn, när man är digital och analog samtidigt. Tur att du lyckades rädda några rutor i alla fall. kanske någon också gav upphov till en spännande effekt. / Hälsningar, FiCa1
Svar från pic-tor 2010-11-06 15:42
Hej Finn, vad roligt att du tittar in. Ja, ibland tar ryggmärgen över och då kan vad som helst hända ;-). Några av bilderna går nog att rädda med hjälp av Photoshop.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg