Tobbes blogg

Bilder och berättelser från min resa genom livet.

Efter frosten och hösten lunkar på

Frosten är här och hösten lunkar på. Det dröjer inte länge innan vintern kommer till oss som bor i Mälardalen. Jag hoppas att vi får lagom med snö den här vintern och inte de mängder som föll över oss förra vintern. I det sammanhanget undrar jag om det stora snöberget på snötippen i Uppsalas östra stadsdelar har hunnit smälta? Sent i våras var det fortfarande mycket snö kvar och man befarade t o m att snön inte skulle hinna smälta innan den analkande vinterns snö faller. Skulle detta fenomen pågå 8–10 år i rad finns risk för att en lokal glaciär bildas i Uppsala! Hörde ni det uppe i Jukkasjärvi? Snart kanske Uppsala också har ett ishotell. Vädret kan man inte påverka sade man alltid förr men nu verkar det som om vi kan det. Fast därom tvistar de lärde. Som vanligt träter vetenskapsmännen om det är normala variationer i vädret eller om den accelererande glaciäravsmältningen (förutom i Uppsalas östra stadsdelar då ;-)) beror på människans olika aktiviteter. I alla fall är det lika bra att förbereda sig för en lång, mörk vinter. Vinterdäcken är monterade, nya handskar inköpta, långkalsongerna examinerade och tyvärr utdömda så där behövs nya fräscha innan kylan kommer.

Så här kan det se ut efter frostens härjningar:

 

Klä på er varmt när ni går ut i kylan, att bära långkalsonger är inget att skämmas över ;-).

 

På återseende

/Torbjörn

 

 

 

Inlagt 2010-11-07 22:55 | Läst 2188 ggr. | Permalink
Ett märkligt ljus. De torra löven är liksom blåaktiga. Jag blir nyfiken på under vilka förhållanden bilderna tagits, som typ av väder/ljus och tid på dagen.
Svar från pic-tor 2010-11-08 15:46
Hej Ernst Göran. Bilderna är tagna mitt på dagen vid 14-tiden ca. Vädret var soligt med nästan klarblå himmel. Vissa löv får en blåsvart ton när de multnar. Kanske förstärks den effekten av frosten. Bilderna är tagna mitt i Uppsala mellan S:t Eriks källa och Upplandsmuseet.
Håller med Långkalsonger är ett måste .. här var det -7 när jag gick till jobbet.. kallt men vackert med all frost som bäddat om naturen.
Fina bilder du bjuder oss på, Tack!
Mvh Pia
Svar från pic-tor 2010-11-08 15:49
Hej Pia och tack för din kommentar. Hos mig var det -12 när jag gick upp i morse och det var skönt att ha långkalsonger på när jag åkte till jobbet ;-).



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg